Havnemanøvrer = hjælpemanøvrer

oems billede
5
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 5 (2 stemmer)

Læste lige dette indlæg:
http://minbaad.dk/nyhed/?tx_ttnews%5Byear%5D=2012&tx_ttnews%5Bmonth%5D=0...

- og det får mig til at opfordre til, - jeg kunne ønske det blev til en folkebevægelse, en sejlerkultur eller you name it, at man konsekvent når der afsejler eller ankommer en sejlbåd fra/til en havn at man så rejser sig fra kaffen og rødvinen og hjælper til med at lægge fra eller til. Jeg er selv ikke fortrolig endnu med mine ekstra 11 fod, som jeg anskaffede sidste år og jeg har brug for hjælp i havnen, - i hvert fald hvis der er frisk vind eller det der ligner i pustene. Og jo, - jeg har både duelighed og Y3-bevis, men det gør det altså ikke alene. I mandags måtte jeg have nogle forsøg på at lægge til på grund af kraftig vind fra siden og i søndags var jeg heller ikke rolig på grund af vind. Havde der lige stået en hjælpende hånd, så havde jeg kun haft brug for et forsøg..

De fleste steder i tyske havne er der langt større umiddelbar hjælpsomhed er det min opfattelse, men uanset hvad, er der ikke flere der vil være med til at starte en kultur, som betyder at havnemanøvrer også er hjælpemanøvrer?

Alle, der sejler kender nervøsiteten og den 'tændthed' man har når man skal finde en plads, skal lægge til, have agterfortøjninger på plads osv. Så hvorfor egentlig bare blive siddende, - det kunne jo gå ud over ens egen båd også?

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
HOs billede

Du skal bare råbe til hjælperen i stævnen "PAS PÅ DEN FINE BÅD" det går under et minut, så står det en kødrand af hjælpere på broen, det er ik´engang løwn.
Men generelt syntes jeg nu folk er flinke til at hjælpe, det er jo ikke lige nemt at se hvem der mangler hjælp til at komme ind, men heller ingen siger "vil du lige hjælpe"
Siger man det lidt højt kommer der altid folk til hjælp.
Men ham der har lave dybe ridsser på min BB side, må da gerne henvende med et bidrag til udbedring af skaderne.

Lars Petersens billede

Jeg anløb selv Falsled for nyligt i 12-14 m/s i stødende, og fandt efter noget tids forsøg ind på en lidt lang pæleplads. Da det blæste op igen, havde gasten svært ved at holde båden inde fra broen, så jeg beordrede tovet tilbage ombord og bakkede ud for at afvente pause i vindstødende.

Alt dette fandt sted mens naboerne i båden to pladser væk (beskyttet af indhalerlinen!) var ved at falde over hinanden for bedre at kunne betragte vores manøvre: "Mon han klarer pynten!?". Det regnede lidt, men derfor burde de være trukket i tøjet og søgt ud for at hjælpe.

Nå, vi fandt til sidst ind uden at have ramt nogen eller noget - men noget skuffede, for vi har heldigvis generelt en god opfattelse af folks vilje til at hjælpe.

Som relativt nybegynder sejler, synes jeg også at folk er flinke til fordomsfrit at hjælpe, altså uden bedrevidende kommentarer, hvilket er fantastisk - og lærerigt.

Allan Stenders billede

Jeg hjælper ALTID......!!!!

bendsens billede

Vi er også typerne der, når der kommer en båd i nærheden af, hvor vi ligger, kaster hvad vi har i hænderne, griber hver vores bådshage (ligger parat på kahytstaget) og står klar til at tage imod for-fortøjningerne.

Det kræver så lidt - og giver så meget.

Jacob Laugesens billede

Jeg vil altid gerne have en hånd og det er en rar måde at blive modtaget på. Jeg stiller mig da også gerne ud i regnen og er klar.

Jeg har bare nogen gange en følelse af at nogle tager det lidt som om jeg ser ned på dem og de har en "jeg kan da sagtens det her uden din hjælp" holdning. Så kan jeg bare kikke og gå igen. Og så kan de blive i deres forkerte tro. Det er synd.

Erik Hingebjerg Hansens billede

Jeg manglede også en hjælpende hånd i går formiddag, da jeg skulle ud fra Bork Havn, havde vinden ind fra bagbord stævn da jeg skulle ud af pladsen, og det blæste en del, så det var lidt bøvlet, og for ikke det skulle være løgn, så havde jeg glemt at åbne for benzinen, så motoren går i stå lige da jeg er ved at bakke ud, og trodserne er smidt, det var sku lidt træls. Det værste var at nabobåden har besætningen ombord, og de er i cockpittet, hvor de hygger sig med mine problemer og kommer med dumme kommentarer, jeg havde f...... lyst til at hive den gamle idiot i vandet, og han kone med, de havde travlt med at sige, 'Pas nu på vores båd' og det kan sku være lige meget, for den ligner lort i forvejen, trælse naboer...............
Så ja OEM, selvfølgelig skal vi hjælpe hinanden....
God vind til alle, og må r..... klø på dem der ikke kan andet end kommenterer.........

Allan Lavridsens billede

Lad os håbe at Svends artikler højner færdighederne for alle og derved skaber lidt mere overskud i hverdagen Smile
http://www.sejlnet.dk/artikler/tips-og-raad-om-havnemanoevrer

mvh Allan

Trine Søes billede

Det er sjovt nok, når jeg sejler alene, så står der altid hjælpende hænder på kajen. Super skønt, selvom jeg godt kan lægge ind selv, så er det rart. Hjælper gerne andre med at komme sikkert i havn.

Annonce