Erfaringer med nye sejl

Lars Petersens billede
5
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 5 (1 stemme)

Jeg er igang med at overveje en ny genoa til min Bavaria 33 cruiser fra 2006, som er ved at være lidt slidt og hul efter 7500 nm, og har i den forbindelse fået flere tilbud fra danske og udenlandske producenter.

Jeg overvejer Elvstrøms nye "lavpris" mærke Breeze Sails, men også Christian Rasmussen Sejl har gode priser.

Jeg er ny på vandet og har derfor ikke erfaring med bedst-til-prisen udregninger, som jeg prøver at lave. Jeg betegner mig selv først og fremmest som tursejler - men jeg har det dog ikke nemt med at blive sejlet agterud af mindre både... North Sails vil have 23000 kr for deres "bedste" model - men det er jeg for nærig til - så må de andre bare sejle forbi!

Hvad har I af forslag til en ny genoa, der ikke behøver at være den billigste, og som helt sikkert heller ikke må være den dyreste, og som holder godt?

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
Allan Lavridsens billede

Hej Lars - hvis du skriver i din log, bliver det læst af dem der kommer forbi, men hvis du derimod skriver i en passende gruppe, bliver gruppens medlemmer notificerede om dit spørgsmål og det øger betydeligt chancen for at få et godt svar

mvh Allan

Lars Petersens billede

Hej Allan!

Der er ikke nogen passende gruppe - og er på vej hen imod en kold øl, hvorfor jeg ikke lige magter at gøre det!

Jeg tror iøvrigt mange benytter egne logs, da man ser hvilke logs der er er aktive, på forsiden.

Allan Lavridsens billede

Lars, det er da også helt efter eget valg - bare et tip Wink

Christian von Leck Østergaards billede

Hej Lars

Nye sejl... Jeg vil til en hver tid vælge et godt tursejl, ja det kan nok ikke spændes helt op til lir, men til gengæld holder det længere.
Brug så kræfterne på at trimme godt, så du får alt ud af dem.

Jeg tror at du kan komme længere med at sætte dig godt ind i trimmet af din rig og sejl, begrænse vægt og være et skridt foran i sejladsen, frem for at have dyre racersejl.

Min gamle turgenua var en stor 130% rullesejl. Det var ikke let at bruge i kapsejlads sammenhæng, da det ikke gik tæt på vinden og pressede meget bag-luft i storsejlet.
Mit nye forsejl, også rullesejl, er noget mindre måske 100%. Det krydser bedre og lukker ikke så megen luft i storsejlet. Det giver en meget bedre balance i båden og et minimum af fart tab.

God vinter

Christian

Annonce