Kongeskibet i Inderhavnen

Annonyms billede
5
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 5 (1 stemme)

 

Var forbi Kongeskibet i Inderhavnen. Her er beskrivelse fra Wikipedia af skibet:
 
Kongeskibet Dannebrog (Pennantnummeret A540 ej påmalet) blev bygget på Orlogsværftet i København som afløser for det forrige kongeskib, hjuldamperen Dannebrog, som var fra 1879 og var kongeskib indtil 1931. Kongeskibet har dermed heddet Dannebrog siden 1912, men det er altså to forskellige skibe, der har delt navnet.
 
Det nuværende Dannebrog er tegnet af N. K. Nielsen og blev søsat i 1931. Skibet er navngivet af Dronning Alexandrine og tjener nu som officiel og privat residens for regentparret samt medlemmer af den kongelige familie når de er på på sommertogt i de hjemlige farvande eller på officielt besøg i udlandet.
 
Skibets skrog er bygget af stål i nittet konstruktion på et tværskibs spantesystem. Skibet har klipperstævn og elliptisk hæk. Set udefra kan kongeskibet deles i to sektioner: Foran skorstenen er der plads for besætningen, laster og hovedmotorer. Agter for skorstenen er den kongelige afdeling, som indeholder Dronning Margrethe og Prinsgemalens arbejdsværelser, spisesalon, fællessalon, soverum med mere.
 
Skibets bovspryd (det sted hvor en galionsfigur normal befandt sig) er udsmykket med et ornament af blade med en lille krone ovenover.
 
Kongeskibet Dannebrog er en selvstændig kommando, som administreres af Dronningens Jagtkaptajn, der er medlem af Dronningens hofstab. Dannebrogs fulde besætning består af ni officerer, syv sergenter, to konstabler og 39 værnepligtige, som alle er håndplukkede til opgaven. Siden 1932 har skibet tilbagelagt over 300.000 sømil og besøgt hovedparten af havnene i Danmark, Grønland og Færøerne samt mange europæiske og oversøiske havne.
 
Kongeskibet Dannebrogs årlige sæson markeres med salut fra Batteriet Sixtus, der afgives, når Regentparret om foråret går om bord på Dannebrog og når Regentparret i sensommeren atter går fra borde.
Kongeskibet tager, ligesom de øvrige sejlende enheder i Søværnet, del i farvandsovervågningen og søredningstjenesten, når skibet er til søs.
 
File 9998
 
File 10000
 
File 10001
 
File 10000
 
File 9999

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
HOs billede

jeg foreslår du lægger foto i de respektive grupper
stålskibe her:
http://sejlnet.dk/grupper/de-stolte-sejlskibe
mvh
HO

Annonce