Lidt om tærezink

HOs billede
5
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 5 (2 stemmer)

Sidste år da båden var oppe for afskrabning af skaller tjekkede jeg tærezinken som sidder på drevet, det var kun lidt "slidt" så det kunne fint vente et år med udskiftning.

Jeg tjekkede også de to runde skiver der sidder på foldepropellen, de så også fine ud.

Jeg havde malet propellus med en ordentlig lag bundmaling, men som alt andet på bunden var propellen også overbegroet med skaller.

Her i år da den tykmavede kom op på land, var hun godt begroet, som tidligere vist på foto - tror sgu hun skal omdøbes til "fotomodellen"

MEN da jeg med spænding og tilbageholdt åndedrag - ikke ret længe med de rygerlunger jeg har - ville tilse propellen, var der kun skaller på de pletter der stadigvæk havde lidt bundmaling tilbage - WHAT THE F.... der var ingen begroning på propellen, jeg børstede og gned lidt på den (propellen altså) og den havde den flotteste farve, skinnede som guld der hvor der ikke var bundmaling og ruer.
Det skulle studeres nærmere, og med en lille skruetrækker ville jeg tjekke de runde zinkskiver, de så stadigvæk pæne grå ud, men jeg kunne skrabe det hele væk som det var støv.

Panik før lukketid, der skulle skaffes nye samme dag, hvis jeg skulle være klar til tirsdagens søsætning, så hjem og søge på nettet, men det var sgi ikke til at finde noget, så mandag medbragte jeg noget tærezink fra arbejde jeg i drejebænken kunne snurre nogle brugbare runde zinkskiver af.

Mandag aften søgte jeg igen på nettet - og AHAaa her fandt jeg forklaringen på den skjønne guldfarve, og nul begroning på propellen.

Jeg har nu ladet være med at montere zinkskiver, lidt spænende om det har den omtalte virkning på begroning, eller om det koster en "opløst" propel.

Jeg havde overvejelser hele vejen indtil kølen var under vand, jeg stod med to skiver tærezink, skruer og braco nøgle klar til at råbe "holdt" jeg har glemt noget til kranmanden.

Men hva´ faen - den der ikke satser vinder jo heller aldrig, så nu går det løs uden zinkskiverne.

Jeg fik skiftet zinken på drevet, selvom det nok kunne holde et år mere, men nu havde jeg brugt en formue på det lo.... så på med den.

http://www.flexofold.com/upload_dir/docs/AldrigMereRuer_BM_0311.pdf

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
Allan Stenders billede

HO: du er og bliver en foregangsmand Smile

Christian von Leck Østergaards billede

Efter det fine tip tror jeg lige jeg vil bede dykkerene om at afmontere offermetallet, jeg har nemlig sådan en fin Felx-o-fold propel.
I vores havn er der både fiskere, kajakroere og dykkere, nu ved jeg hvad jeg kan bruge dykkerene til...

HOs billede

Hej Christian
Det er ikke alle flex-o-fold der har zinkskiver som min - jeg har en i skuret hvor der ikke er zinkskiver på, men det er det på den der sidder på båden.
At fjerne zinken er helt på dit eget ansvar Smile

Christian von Leck Østergaards billede

Hej HO
Min propel er magen til den på billedet i annoncen, og den har en konisk zinkanode bagerst på propellen. Da jeg havde båden på land for nylig, afmonterede jeg anoden og tog den med til en forretning for at købe en ny. Den var ikke særlig medtaget og de havde ikke en anode af den slags i butikken, så jeg gjorde den ren og satte den på igen. To dage efter kommer du så med denne fine annonce, så nu ryger den altså af igen.
Jeg har tit bandet over dykkere der skulle dykke lige i startområdet ved onsdagssejlads, nu ved jeg hvad de kan bruges til, så de skal komme til at afmontere den ved først kommende lejlighed.

Allan Lavridsens billede

Nøjagtigt magen til min. Tak for tippet.

Annonce