Motorstop under broen.

Christine Bagges billede
0
Din bedømmelse: Ingen

Det er 4 år siden, vi var på vores første tur fyn rundt, dengang lå der en 20 hestes Buck motor i hende. Vi sejled mod middelfart og den vej ned gennem lillebælt, dejlig tur motor gik fint, som den skulle, og vi nød de havne vi kom ind i undervejs.Var i dyreborg dejlig havn iøvrigt, viderere mod svendborg, der lå vi nogle dage, og således gik turen rundt forbi øerne, så skulle vi hjemover af nogle dage, vi sejled mod nyborg, og på vej under broen gik det galt, motoren satte ud vi drev, ingen vind til kludene, så ikke styrrevind overhovedet, så var vi lige ved at grunde lige før broen(storebælt) gud vi blev bange, Hans Peder prøved at starte nejj , to gange mere, juhuu den satte i gang og vi kom fri af grunden lige med røven i vandskorpen, kom under broen der hvor den er lavest nye som vi var nervøse for om det gik, vel ude på den anden side, akak så gik hun død, den gamle buck, hjælp, nu ingen panik, vi drev jo fint op ad, men det var ikke til at styrrer, vi nærmede os langsomt den der sejl rende, hvor vi absolut ikke skulle ud, uden motor kraft, eller styrre vind, nærmede os mere og mere, ikke en båd i syne så langt øjet ragte.Men vi drev lige pludselig den rigtige vej, så vi ventede og spejdede, ikke en båd i syne, endelig land i sigte, det var nok Kerteminde, jo jo det drev og drev, endelig langt opad en lille båd, op på fordæk vifte med viskestykker pifte højt råbe højt, intet hjalp, han kunne ikke høre os. Nu var vi fandme desperate, så kom en ø til syne,Romsø, vi drev i dens retning, godt nok, nå endnu en båd, hujeede og råbte, endelig vi blev set, den kom ned imod os.Gud aldrig har vi været så lettede, frelswn var nær, og hvilken glæde, han tog os på slæb og fortøjrede os ved en pæl ved romsø, sejlede til kerteminde og så kom den lille romsø færge med et selvskab der skulle i land på øen, og de tog os så med hjem på slæb til tryg havn i kerteminde, hvor vi så overnatted. Historien ender godt, vi fik en ny motor lagt i, en 30 hk, volvo penta, men jeg kan love jer venner, at nu har vi godt nok nødblus med ombord, det endte godt, men kunne have endt så gruelige galt. Derfor min beretning, så andre aldrig glemmer nødblus, det skal så til sidst nævnes at det var om dagen i juli måned, alt dette overgik os, men hvad hvis nu det havde været mørkt. Respekt, for havet altid, Ohøj, fra Hans P, og Christine.

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
HOs billede

Uha - det var en skrækkelig historie, men når det ikke går galt gør det en stærkere. Men godt det gik alligevel, moralen er aldrig gå i panik, så længe vejret er ok findes der næsten en løsning på det hele.
Naturligvis er sejlruterne problemet, men driver man mod land er det jo altid ankeret. I jeres situation ville en VHF have redet det hele.

Men ellers meld jer ind i

http://www.sejlnet.dk/grupper/sejlnetdk-soeassistance

Her har vi uforpligtende lovet at hjælpe hinanden, hvis det er i området hvor vi befinder os.

Er det problemer i området hvor jeg befinder mig, er man velkommen til at ringe.

mvh
HO

Christine Bagges billede

Ja det tror jeg vi gør, lyder betryggende. Ja det var en lærerig tur, men alt gik da heldigvis godt, vi var da lidt bange, men aldrig panik, det var jo total havblik, men alligevel en tur vi aldrig glemmer. V.H. Christine.

Bent Hansens billede

Synes det er meget fint med en sådan assistance sejlerne imellem, men hvordan melder man sig ind i gruppen, jeg har prøvet flere gange men er blevet nægtet adgang ???????

Mvh.Bent.

Christine Bagges billede

I morgen sejler vi så til Hejlsminde, det glæder vi os til, og vi har set hvad andre skrev om indsejling derovre, men vi stikker ikke over 2,m så vi regner med det nok skal gå, Hans Peder er en habil skipper, han sejlede med george stage som ung, så han er en habil sømand, og de lover jo formidabelt vejr, god tur til jer der også skal afsted nu i denne uge, venlig hilsen Christine& Hans P.

Allan Stenders billede

Hej Christine, hvornår regner i med at ankomme? Jeg har et møde i Vojens om formiddagen, men regner med at indtage min middag på båden Smile. I skal være velkommen til at ringe (20290241) hvis i har spørgsmål omkring indsejlingen (der dog giver sig selv). Hvis plads nr. 20 er fri kan i sagtens gå ind i den, den er fri indtil sidst på ugen. Vi (Annabel-Randers) ligger på plads 24, hvis det kan være nogen hjælp.

Christine Bagges billede

Lyder rigtig godt vi sejler fra bogense lige så snart vi er klar, regner med engang tidlig formiddag, lyder godt med ledig plads. Vi holder udkik efter Annabel, håber vi ses, hyggeligt at hilse på nye sejlere.

Annonce