Vindeby Havn

3.666665
Gennemsnit: 3.7 (3 stemmer)
Troensevej 1
Svendborg 5700
Danmark
55° 2' 57.8364" N, 10° 36' 54.0756" E

File 7348

Vindeby Havn er placeret på Tåsinges nordkyst i Svendborg Sund. Inden der blev bygget bro til Tåsinge i 1962, var havnen færgehavn for ruten til Svendborg. Havnen har god plads til gæstesejlere.

Havnens klubhus er åbent for gæstesejlere døgnet rundt og har en fantastisk terrasse, hvor man kan nyde den fantastiske udsigt udover Svendborg Sund og se på livet i havnen. Ved siden af terrassen er en stor grill, der gerne må benyttes af gæstesejlere. Der er mulighed for at proviantere lige ved havnen.

File 7349

Fantastisk udsigt fra havnens klubhus

Vindeby Bådelaug har hjemhavn i Vindeby Havn.

Seværdigheder

Valdemars Slot blev opført i 1639-44 af Kong Christian den VI. Slottet skulle være en gave til hans søn Grev Valdemar Christian. Ligesom mange af Kong Christians den VIs bygninger blev der ikke sparet eller gået på kompromis med detaljer og materialer. Grev Valdemar bosattede sig dog aldrig på slottet, og det gik i forfald. I 1678 køber søhelten Niels Iuel slottet. I dag er slottet åbent for offentligheden - til trods for at slottet er beboet af Niels Iuels efterkommere. I dag er det Baronesse Caroline Fleming, der ejer slottet, men det er hendes forældre, der bor der. Man kan som besøgende frit gå rundt i slottets mange smukke stuer, sale og gemakker - her er ingen afspærringer.

Danmarks Museum for Lystbådesejlads finder man placeret på Valdemars Slots søndre længe. Danmark har stolte traditioner indenfor sejlads, så hvad er mere passende end et lystbådemuseum. Museet byder på en imponerende samling af historiske fartøjer, joller, konstruktionstegninger, litteratur samt en samling af hel- og halvmodeller. Museet har kun åbent i perioden juni til august.

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
Jeppe Skytte Hansens billede

Denne havn skal besøges. På 1. klasse lige midt i det smukke Svendborg Sund. Der er næsten altid plads, og havnepenge - ja, kun 100,- kr. incl. alt. Hyggeligt klubhus, som kan benyttes af gæstesejlere.

Allan Lavridsens billede

Enig med Jeppe. Alt er godt her. Smuk beliggenhed, gode faciliteter, flinke mennesker og en meget gæstfri sejlklub. Fem stjerner fra mig.

Krakas billede

Det er min Winga 25 der ligger midt i billedet ;oD

Andys billede

Vindeby har så også fået et hak op:

Prisen er 120 kr. inkl. strøm og vand samt brug af internet i klubhuset.

Vil lige tilføje at der er 100 m til slagter og bager.
700 meter til tank, bank, pizzaria og en dagli brugs.der her åben hver eneste dag 7 - 21

Allan Lavridsens billede

Andy, du bør redigere informationen i selv havnen - ellers er der ingen der kan finde dine opdateringer Smile

mvh Allan

Andys billede

syntes ikke den har ændret prisen efter jeg har klikket gem.?

Allan Lavridsens billede

Voila Smile

Andys billede

Lige en nyhed til 2014 sæsonen.
December 2013 åbner der en Rema1000 ved siden af Statoil.. Dvs tættere på end Dag'li Brugsen. Så kan man provianterer til en noget mere fornuftig pris.

Annonce