Vejle Lystbådehavn

Viser nuværende, publicerede udgave af harbour Vejle Lystbådehavn, sidst redigeret af wsj den 26/08/2018 - 11:40
2.2
Gennemsnit: 2.2 (5 stemmer)
Havnens telefonnummer: 
75 82 59 42 / 20 28 39 90
Stævnen 53
Vejle 7100
Danmark
55° 42' 21.6252" N, 9° 33' 24.4872" E
Havnepenge: 

2018:
- 15 m: 150,- / døgn.
15 - m: 300,- / døgn.
Frihavn: 40,- / døgn.
Incl. el og vand på broerne. Udtag 6 er for gæstesejlere. En splitter anbefales!
Bad: 5,- / 5 min.

Antal havnepladser: 
700
Frihavn: 
Frihavn
Blå flag: 
Blåt flag

File 11126

Helt inde i Vejle Fjord finder man Vejle lystbådehavn. Naturen er smuk ved det grønne Vejle. Lystbådehavnen ligger tæt på bymidten, der er cirka et kvarters gang fra lystbådehavnen til centrum. I området er der gode muligheder for spændende vandre- og cykelture.

Seværdigheder

St. Nicolai kirke er fra 1200 tallet, og er tilmed Vejles ældste bygning. Der findes 23 kraniumer muret ind i nordmuren ved kirken. Overleveringer fortæller, at det er 23 henrettede røvere.

Vejle kunstmuseum er placeret i de gamle spinderihaller, og byder på dansk og europæisk kunst. Museet byder også på det levende kunsthåndværksted "The factory".

Vejle vindmølle nuværende bygning er fra 1890, og dens inventar er fra 1930erne.

File 2542

Vindmøllen i Vejle

Møllen fungerede som mølle indtil 1960. Her er der en udstilling om mølledrift og møller på Vejleegnen. Fra møllens rundgang er der en imponerende udsigt. Det er muligt at spise medbragt mad i møllen.

Legoland i Billund er placeret cirka 30 kilometer fra Vejle. Legoland er en forlystelsespark, der tager udgangspunktet i de populære legoklodser. Her kan du virkelig slå dig løs til lands, til vands og i luften. Og uanset om du fortrækker action eller hygge, er der nok at vælge imellem. Legoland er bygget af ikke mindre 58 millioner legoklodser.

Besejling: 
Vejle lystbådehavn kan anløbes døgnet rundt. Havnens fyrlinie viser i 288° med to røde båkemærker. Den gravede render, der viser ind i lystbådehavnen, er markeret med af røde og grønne bøjer. Vejlefjordsbroen har en fri indsejlingshøjde på 40 meter. I den ny lystbådehavn fortøjes ved bomme i stort set hele havnen. Som regel 2 både mellem hver bom. Skibe skal før afgang fra Vejle Havn sikre sig, at der ikke er store skibe for indgående i den gravede rende. På strækningen fra Skyttehusodde til Vejle Havn er højest tilladte fart 4 knob. Max. fart i havnens bassiner er 3 knob.

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
oems billede

Bare til orientering, så er Vejle Lystbådehavn under total renovering p.t. Forventes færdig ca. næste år (2013). Ikke for at afskrække nogen, faciliteterne er der såmænd, og det er da ganske spændende at følge arbejdet, men mest for at orientere om at havnen altså ikke ser ud som på billedet, endsige på diverse havnelodser.

Man kan finde oplysninger om projektet på http://www.vejlelystbaadehavn.dk/Default.aspx?ID=33.

John Gades billede

Ok havn og ok faciliteter men ikke for store båd (over 20m)

leif-vejles billede

Blot til orientering
Vejle ER frihavn.
Leif

villy hs billede

Flot havneanlæg dog er alle y bomme ikke beklædte med træ. Der bygges rundt om havnen, larm fra kl.6 til 22. Flot sejlerkøkken og gasgrill.

wsjs billede

Stor havn med alle faciliteter, men ikke voldsomt charmerende.
Havnen er så stor, at der godt kan blive forholdsvis uroligt.
Fortøjnings ringene på broerne er sat af en blind. Fuldstændigt håbløst!
Der bygges p.t. i området, så en del larm må forventes.

Annonce