Skovbroen Thurø

0
Danmark
55° 2' 14.3556" N, 10° 40' 37.1208" E

Skovbroen er en lille anløbsbro i bunden af Thurøbund. Stedet er ikke mindre end en naturperle med fred, ro og bøgeskov som største aktiver. Anløbsbroen har stort set ingen faciliteter, men man kan komme af med affald, og der er grillplads.

Grasten Bådelaug har hjemhavn i Skovbroen.

Seværdigheder

Thurø Kirke er fra år 1639. Kirken er rejst af Elle Marsvin, der fik rettighederne over Thurø og naboøen Tåsinge af Christian den 4.  i år 1620. Kirken ligger på en af Thurøs højeste punkter. Kirken har to smukke kirkeskibe - Ruth der er fra 1960 og Phillip fra 1903.

En af sensommerens gode oplevelser kan nydes på dette sted-nemlig morrild, som bedst kan ses når der er rigtig mørke uden tilsætning af kunstigt lys.
For fugleinteresserede kan man ligeledes være heldig at opleve synet af den ellers så sky isfugl.
Mange børn har i tides løb nydt at ligge på stenmolen med krabbesnor og spand til fangsten samt at lave et lille lejrbål ved grillpladsen.
Skrænten ned til vandet hvor skovbevoksningen mest betsår af bøg er fredet, som skal forstås således, at ingen træer må fældes og heller ingen plantning foretages.
Thurø Skove,som udlejer stenmolen til Bådelauget, er ejet af lodsejere, men intet skovareal er udmatrikuleret til den enkelte skovpartejer.
Håber, at du selv nu får lyst til at besøge vores bro til næste sæson. Sejlere der kan nyde denne form for simple havne skal være velkomne i 2013 eller en anden gang.

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
Skibsreder Hansens billede

Thurø og Gambøt er alletiders sted, træbroen vil jeg prøve næste gang jer er på de kanter.

Ved skibsværftet i Thurøbund/ Gambøt ligger et lille fint stråtækt hus, som har en hel speciel historie, med tilknytning til Kidholm og Thurø,
Her er den korte version:
""
På Kidholmen boede tømrer Per Hansen (Gut) med sin kone. Efterhånden kom der flere og flere børn og pladsen blev for trang. Så fyldte Per sin jolle med jord og sejlede den ind til Gambøt mange gange. Efterhånden dannedes en ø. Her byggede Per Gut et hus til sin familie. Han regnede med at bo skattefrit, fordi det var hans egen jord. Det sagde han til sognerådsformanden, som tit mom ned og snakkede.
Da huset var færdigt, sagde sognerådsformanden: "Du ka' it' kom' i lan' her, før du betaler skat". Efter en tid med skænderier blev man enige, og der blev lagt en planke i land til Thurø. ""

Vil du vide mere så gå ind på denne side fra Thurø arkiv, hvor der også findes et par billeder. Huset eksisterer den dag i dag.

http://www.thuroarkiv.dk/index.php?option=com_content&task=view&id=40&It...

Torben Jørgensens billede

Hehe.. sjov historie. Er det det hus som ligger lige vest for havnen?

Skibsreder Hansens billede

File 8757

Hej Torben

Ja huset ligger lige vest for havnen ca. 100m.

Jeg lå en nat i Gambøt havn i sommer på min lange Danmarkssejlads.

I klubhuset lå en avis med en artikel om huset og dets historie. Ja en sjov historie,

Billedet tog jeg ved samme lejlighed, huset er nu landfast, et meget meget fint gammel hus, som stadig er i brug.

mvh

Skibsreder Hansen

Annonce