Skælskør Havn

Viser nuværende, publicerede udgave af harbour Skælskør Havn, sidst redigeret af Trine Søe den 18/04/2012 - 13:15
5
Gennemsnit: 5 (1 stemme)
Havnens telefonnummer: 
58 19 42 04
Havnevej 20
Skælskør 4230
Danmark
55° 15' 7.7832" N, 11° 17' 14.0352" E
Havnepenge: 

Både under 8 meter i længden koster 110 kroner i døgnet.
Både mellem 8-12 meter i længden koster 125 kroner i døgnet.
Både mellem 12-15 meter i længden koster 135 kroner i døgnet.
Både mellem 15-20 meter i længden koster 170 kroner i døgnet.
Havneafgiften betales i automaten ved havnekontoret efter umiddelbart efter ankomst.
Både over 20 meter i længden koster 350 kroner i døgnet.

Antal havnepladser: 
140
Frihavn: 
Nej
Blå flag: 
Blåt flag

File 6953

Skælskør Havn ligger i bunden af den 7 kilometer lange fjord, der munder ud i Storebælt. Skælskør by har mange ældre bindingsværkshuse og gader med toppede brosted.

Chipkort til bad kan købes i automaten ved havnekontoret. Bad og toiletter findes i det gule hus bag ved havnekontoret. Der er trådløs internet i hele havnens område. Vaskeri med tørretumbler i østlige ende af bådelaugets hus, der er åbent mellem 9.00-21.00.

File 6954

Skælskør havnekontor

Der findes en fiskehandler på havnen, hvor der sælges røget og friskfanget fisk. Det er også muligt at købe småretter hos fiskehandleren. Det er også muligt at grille to forskellige steder i havnen.

Hvis man har lyst til at leje cykler, kan det lade sig gøre ved henvendelse på havnekontoret. Det koster 75 kroner per dag. Havnen råder over 15 cykler til udlejning. Der skal lægges et depositum på 300 kroner per cykel.

File 6955

Man kan leje cykler til at komme rundt i Skælskør

Skælskør Amatør Sejlklub har hjemhavn i Skælskør havn.

Seværdigheder

Skælskør kirker er fra 1200-tallet. I kirken findes rester af kalkmalerier fra 1300-tallet. På den tilhørende kirkegård findes en del ældre gravstene.

Skælskør Bymuseum er et kulturhistorisk lokalmuseum, der er indrettet i en fredet renæssancebygning fra 1500-tallet. Skælskør Bymuseum viser forskellige sider af livet i den gamle købstad samt handel, håndværk og erhverv gennem de seneste 100 år. Der er gratis adgang, og museet er placeret i Algade 2.

Besejling: 
Skælskør havn kan anløbes døgnet rundt, så længe vejret er lyst og stigtbart. Indløbet til fjorden går gennem den gravede rende over Tudsehage. Fra det SE-lige hjørne af Skælskør Red fører indløbet således ind mellem to stenmoler og videre langs E-siden af den W-lige mole. Gedehave bag- og forbåke leder holdt overet i kurs 156° gennem den gravede rende over Tudsehage. Om natten giver ledefyrene på båkerne vejledning. Sejlløbet til havnen fortsætter gennem det uddybede løb over Skælskør Yder- og Inderfjord. Det meget smalle løb gennem fjorden er ikke fyrbelyst. Dybden i fjorden er meget ringe, så løbets afmærkning skal nøje respekteres. Strømmen i fjorden er meget hård, og kan til tider løbe 5 knob. Der er en fartbegrænsning på 3 knob i den gravende rende, havnebassinet samt ved passage af Vasebro i fjorden.

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
nick steffensens billede

Min sommers bedste toilet/bad oplevelse, var helt klart i Skælskør. Super hjælpsom havnefoged og medhjælper. Men heftig strøm i kanalen, ihvertfald de to dage jeg var der. Hyggelig by.

Annonce