Roskilde Havn

2.5
Gennemsnit: 2.5 (2 stemmer)
Strandgade 2
Roskilde 4000
Danmark
55° 39' 7.8264" N, 12° 4' 32.0448" E

Roskilde havn er placeret i bunden af Roskilde Fjord. Roskilde by blev anlagt af vikinger for mere end 1000 år siden. I middelalderen var det en af nordeuropas vigtigste byer. I Roskilde havn er man tæt på den store domkirke og har udsigt til Roskilde Vikingemuseum.

Roskilde by har markedsdage på onsdage og lørdage, hvor byens torv bliver fyldt op med mange forskellige slags boder.

Havnefogeden udleverer adgangskode til bad og toiletter. Badepoletter kan købes hos havnefogeden og i "Skibsprovianten", hvor der ligeledes kan betales havneafgift. Et hotspot på havnen giver mulighed for trådløst internet.

Roskilde Sejlklub har hjemhavn i Roskilde Havn.

Seværdigheder

Roskilde Domkirke er Danmarks fornemste kirke. Her ligger de fleste danske konger og dronninger begravet. Domkirken er åben for offentligheden, når der ikke afholdes kirkelige handlinger.

Vikingeskibsmuseet i Roskilde er Danmarks museum for skibe, søfart og bådebygningskultur i oldtid og middelalder. Museet udstiller blandt andet fem originale vikingeskibe. På det tilhørende bådeværft bygges der nye både efter tusind år gamle teknikker, og i havnen ligger museets store bådsamling. Om sommeren er der mulighed for at komme ud og sejle med et vikingeskib.

Annonce