Kastrup Strandpark Havn

3.8
Gennemsnit: 3.8 (5 stemmer)
Kastrup Strandpark 31
Kastrup 2770
Danmark
55° 38' 34.4544" N, 12° 39' 6.264" E

Kastrup Strandpark Havn er placeret østsiden af Amager, og har Kastrup Lufthavn lige nord for havnen. Der er kun 7 kilometer indtil centrum af København. Kastrup Strandpark er en stor og moderne lystbådehavn. Havnen er delt i to bassiner, og gæstesejlere kan benytte frie pladser med grønne skilte.

Amager Strandpark byder på lækker strand og badeanstalt umiddelbart nord for havnen. Der er omklædningsrum, toiletter og bruser med ferskvand - dog inden låse på baderummet.

File 2563

Kastrup strandparks badeanstalt Sneglen

Der er gode busforbindelser og metroen indtil København. Bus 5A kører fra Kastruplundsgade cirka hvert 6. minut i dagtimerne, og metroen kan nåes på gåben indenfor 5-7 minutter.

Københavns Lufthavn kan til tider larme lidt, når fly lander og letter cirka hvert andet minut. Det kan dog også være fasicinerende at følge flyene lette og lande.

Mangler du sejlergrej kan du med fordel besøge Hellers, der har deres butik i havnen.

Kastrup Sejlklub hører hjemme i Kastrup Strandpark.

Seværdigheder

Kastrup Fort blev bygget 1886-87 som en del af Københavns Søbefæstning. Fortets specifikke opgave var, sammen med Middelgrundsfortet, at lukke sejlløbet ind til København sydfra. Denne manøvre skulle beskytte byen mod dels et bombardement fra søsiden og dels mod en fjendtlig indtrængen i havneområdet. Til at løse denne opgave var fortet udrustet med tungt artilleri, primært fire 30,5 cm kanoner. Fortet blev aldrig brugt i en krigssituation, men det var i alarmberedskab under 1. Verdenskrig. Omkring 1920 blev det dog vurderet, at Københavns Befæstning var forældet, og det blev besluttet at nedlægge alle anlæg og forter. I dag er Kastrup Fort meget benyttet af børnefamilier, institutioner og grupper af dagplejemødre. I klart vejr kan man se til Malmø, Saltholm, Flakfortet og Middelgrundsfortet.

Annonce