Gisseløre Lystbådehavn

4
Gennemsnit: 4 (3 stemmer)
Radiovej 3
Kalundborg 4400
Danmark
55° 40' 39.5004" N, 11° 4' 23.646" E

Vestligst på Sjælland skyder de to istidsskabte halvøer Asnæs og Røsnæs ud i Storebælt. Sammen danner de den cirka16 km lange Kalundborg Fjord, der værner så godt om den naturskabte havn, Gisseløre - også kendt som Kalundborg Lystbådehavn. Havnen lægger med god læ for alle vindretninger.

Grillpladsen, som findes vest for klubhuset, kan frit benyttes af gæstesejlere. Du kan lægge affald i containerne i miljøstationen. Det er ikke tilladt at grille på broerne eller i bådene. Man kan som gæstesejlere gratis låne cykler - cyklerne findes under halvtaget i materialegården.

Der er en tankstation cirka to kilometer fra havnen. Diesel kan dog tankes efter aftale med Vesthavnens Bådelaug i Vesthavnen

Seværdigheder

File 6904

I Kalundborg Museums have (Adelgade 23) kan man se en model af det middelalderlige Kalundborg. Det er også muligt at gå på opdagelse i den midderalderlige have, hvor man også kan nyde medbragt mad.

Vor Frue Kirke i Kalundborg er enestående i verden. Det er en 5-tårnede kirke, hvis grundplan er et græsk kors, hvor hver af de fire korsarme afsluttes med et tårn, og det femte tårn rejser sig, hvilende på fire granitsøjler, over kirkens midtpunkt. Kirkens borgagtige udseende skyldes ikke, at den har været led i byens forsvar, men det skal lede tanken hen på Det himmelske Jerusalem, hvor Gud og mennesker, ifølge Bibelen, ved tidernes ende skal bo sammen. I Middelalderen forestillede man sig nemlig Det himmelske Jerusalem som en befæstet by med fem tårne.

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
Finn Johannsens billede

Fornuftigt at man ikke opkræver havnepenge pr. meter når man ligger imellem pæle, Bravo,
Lidt langt til centrum på gåben.

Annonce