Hvalpsund Lystbådehavn

4
Gennemsnit: 4 (5 stemmer)
Sundvej 5
Hvalpsund 9640
Danmark
56° 42' 19.3104" N, 9° 12' 5.49" E

File 2531

Hvalpsund Marina er en moderne lystbådehavn placeret i Limfjorden på et smalt stykke mellem Hvalpsund og Sundsøre. Fra Hvalpsund er der cirka 8 sømil til Virksund, cirka 10 sømil til Skive, cirka 10 sømil til Fur og cirka 13 sømil til den smukke, fredede ø: Livø.
 

Servicebygning Moleknasten har faciliteter som bad, toilet, og et nyrenoveret køkken i 2016 med plads til 18 personer. Lige syd for havnen er der børnevenlig strand med borde og bænke.

5-10 min gang fra havnen ligger Dagli´Brugsen med bakeoff og diesel/bezin-stander, der har åbent hver dag kl 7.00 til 19.00. Restaurant Marina ligger ved lystbådehavnen, Hvalpsund Færgekro ved Færgehavnen er en af Danmarks ældste kroer.

Sejlklubbens nautilus' klubhus kan frit benyttes af alle sejlere, Man får en kode, når man betaler for havneleje. Fra hele havnen kan man komme på internettet via det trådløse netværk, som også er en gratis service. Ved klubhuset findes en krabbevæddeløbsbane, fiskenet og spande som frit kan benyttes. I klubhuset findes en vejrstation, som også kan tilgås på http://hvalpsundvejr.dk/vejr/. Sommeren igennem spilles solen ned kl. 21.00 af en lokale trompetspiller. Se datoerne på havnen eller på http://www.localendar.com/public/Hvalpsund

Buslinje 100 (Nordjyllands trafikselskab) kører fra tidlig morgen til sen aften på ruten Hvalpsund-Ålborg. Her er det muligt at komme til Farsø (cirka 15 km) hvor der er gode indkøbs-/shopping muligheder.

Seværdigheder

Området byder på spændende naturstier med storslået natur og udsigt udover Limfjorden. Stierne er afmærkede. Det er også muligt at opleve sæler i området uden for Sundsøre.

I Hessel finder du Danmarks eneste stråtækkede herregård. Hessel Herregård drives som en landbrugsmuseum, og der er spændende aktiviteter fra maj til oktober.

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
Alice Andersens billede

Hej.
Hvalpsund Lystbådehavn har ingen havnefoged, men en betalingsautomat som havnen beskriver findes i toiletbygningen, men skulle være i servicebygningen køkken/opholdsrum.
Der kræves ingen adgangskode til Moleknasten, da døren står åben døgnet rundt

Annonce