Gilleleje Havn

3.166665
Gennemsnit: 3.2 (6 stemmer)
Havnen 6
Gilleleje 3250
Danmark
56° 7' 36.3072" N, 12° 18' 42.0948" E

Gilleleje Havn er placeret på Sjællands nordligste punkt. Gilleleje er en fiskerby, hvor by er vokset op omkring havnen. Gilleleje havn er nordsjællands største fiskerihavn, og her er stadig mere en 50 faste fiskekuttere. Havnen har stadig et rigtig fiskermiljø med kutterne, fiskegarn der hænger til tørre og lugten af fisk og tjære. Det er muligt at købe fisk direkte fra fiskerne, når de kommer ind.

Flere af havnens pakhuse er omdannet til hyggelig caféer og restauranter, hvor man kan nyder udsigten ud over havnen.

Gilleleje Sejlklub har hjemhavn i Gilleleje havn.

Seværdigheder

Gilleleje museum er et egnsmuseum, der udstiller fra oldtiden til nutiden. Der er blandt andet en spændende udstilling om jødernes flugt i oktober 1943, hvor mange jøder blev fragtet til Sverige fra Gilleleje havn.

Gilleleje kirke er opført omkring 1538. Kirkens loft gemte jøder under 2. verdenskrig. Jøderne blev gemt på loftet, indtil de kunne fragtes ombord på fiskekutterne i havnen, og videre til Sverige. Desværre blev omkring 80 jøder opdaget i oktober 1943 af Gestapo, der havde modtaget et tip fra en borger.

Hyggelig havn med mange restauranter i nærheden.

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
Tommy svarts billede

Fin og hyggelig havn.

Christian von Leck Østergaards billede

Jeg brugte denne havn to gange i forbindelse med Sjælland Rundt 2013, til og fra SR.
Den første gang var det ekstremt lavvandet, flere store både stod på kølen. Dette var dog ikke normalt. Anden gang ved normal vandstand. Det var dog ikke muligt at få mad efter kl. 21.00 på havnen. Masser af milijø, værft, fiskeri og sejlsport. Men noget ringe forhold for gæster. Der var ikke mange af de tilbud der ellers står i havneguiden.
Havnefogden kommer rundt to gange i døgnet, strøm er incl. havneafgift.

Lennart Ws billede

Trevlig hamn men priserna behöver uppdateras:

2.46 - 3.45 m 180 kr. per døgn.
3.46 - 4.45 m 200 kr. per døgn.

Förbättringar har gjorts sedan stormen förra året med bland annat bättre el och vatten på broarna och ny toalettbyggnad.

Internet saknas dock och det tycker jag är dåligt för en så pass stor hamn.

Skipper Steens billede

Åh, elsker at komme her, hyggelig havn. Men skide besværligt at købe havneplads, her mangler service.

wsjs billede

Lystbådehavnen kan godt være noget urolig, selv i stille vejr. Det afhænger helt af hvilken sø der står ude i Kattegat. Jeg har ikke andre steder oplevet at alle bådene ligger og gynger så meget som her i 2-3 m/s vind som oven i købet kom fra syd, d.v.s. inde fra land.????

Annonce