Book gæsteplads - NEJ TAK

HOs billede
4.666665
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 4.7 (3 stemmer)

Jeg faldt lige over denne artikel i MinBåd.dk:
http://kortlink.dk/cgzx
Det er da vældig smart ved første øjekast, men ved nærmere eftertanke er det et initiativ der ødelægger det for sejlerlivet og havnene.
Jeg vil fremover undgå havne med booking, vi var udsat for system sidste år i Juelsminde.
Vi måtte flytte plads tre gange på fire dage, da pladsen skulle bruges af en anden båd der kom ind.
Vi sejler som vinden blæser, og bliver gerne et par dage eller mere hvis det lige falder ind.
Men det "system" er ødelagt, jeg gider ikke flytte båd hver dag ved middagstid.
Citat:
"Du behøver ikke at race afsted for at nå plads"
Det gør man netop, står du lidt sent op og vind og vejr er helt imod, ja så skal du bare afsted da der jo er betalt på kreditkortet, og ikke tilbagebetales igen.
Citat:
"Børnefamilier, der ankommer til en havn med barnevogne og klapvogne, har nu mulighed for på forhånd at sikre sig en plads, der giver dem nem adgang med børn og habengut, eller som f.eks. ligger tæt på legeplads og baderum."
Fremover som LYSTSEJLER kan du opleve alle skilte er på rød, og få en plads i indsejlingen til marinaen.
"Jammen du kan jo bare selv reserver plads" NEJ der er derfor jeg sejler, friheden og spændingen om hvor vi nu "lander" er nøgleordet, ellers kan vi sælge båden og få en fastligger plads på en campingplads.
At Dansk Sejluni-kujon støtter projekt, gør det da endnu værre.
Ønsker jer alle en god sejlerferie, HUSK at planlægge og reservere havn, så jeres ferie bliver god og forudbestemt. (husk kun korte strækninger imellem havne så i når frem til det betalte)
HO

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
Lars Helboes billede

Tjaaaa, det kan man jo heldigvis have forskellige meninger om!

Jeg synes egentlig ikke ideen er så tosset, jeg ved dog ikke hvordan pladserne er mærket af. Der bør jo nok være et skilt med, at pladsen kan være online-booket.

Her i Bogense er det 5 pladser ud af ca. 800. Det kan næppe være det store problem.

"lige om lidt" sejler vi forhåbentligt rundt med børn og barnebarn. Så er det ikke særligt attraktivt at ligge uden på 5 andre både. Ved at bestille i forvejen (og betale en ekstrapris) er vi så sikret en pæle- eller langskibsplads.
Det tror jeg faktisk vi vil benytte os af.

Hvis vi en weekend gerne vil til Ballen på Samsø, vil vi pga. arbejde ankomme så sent, at alle pladser er optaget.
Det vil være fristende for os, at benytte os af dette nye tiltag.
Er vi bare os selv, klarer vi fint at klatre over andre både, men med småbørn vil vi da gerne undgå det.

Skal vi ike give det en chance?

Lars

Jans billede

Jaaa... På forhånd når Vi sejler har vi da planlagt en destination, men det kan og bliver mange gange ændret, (måske af konen, måske af vejret). Jeg syntes bestemt ikke om ideen om, at komme til en havn, hvor pladserne på forhånd er optaget... DÅRLIG IDE, DET EN OMMER....

Lars Helboes billede

For Bogense marina handler det om 5 ud af næsten 800 pladser!.

Da pladserne skal bookes dagen før(som jeg har forstået konceptet), er der vel ikke,de store problemer!
Er pladsen ikke optaget- er den ledig....eller?

Jeg synes faktisk det er fint, at børnefamilier, ældre osv kan booke en rimelig plads i havnen.

Det kan altså ikke hidse mig op.....

Lars

Torben Gs billede

Har det lidt som Lars, når vi sejler alene er det ikke noget problem med en evt "skod" plads
men er vi på tur med børnebørn, vil vi sikkert også benytte os af det - men vi plejer at gå tidligt i havn (korte distancer) når børnebørn er med, så ikke sikkert det bliver noget problem.

Men som Lars skriver, vi er nødt til at give det en chance, hvis ingen bruger det - forsvinder det jo igen, det er frit om man vil bruge det.

Jesper Thomsens billede

Helt enig med HO, det er simpelthen for tyndt! Sejlere, der sejler efter vinden, må så vige pladsen for nogen der sidder hjemme i varmen og booker på iPaden, og bare hamrer afsted for motor hvis vinden ikke passer. Det er stik mod "sejlerånden" og asocialt af H til. Det ødelægger eventyret og friheden ved det at sejle. Det har jo været sådan, at der næsten altid er plads til alle, alle må acceptere de forhold der nu er, ex. Tonsvis af både en varm sommerdag, men det er da en del af oplevelsen!
Vi kommer tit på Tunø, der er det også kommet, og her er tit helt fyldt. Når havnen så er pakket tæt, skulle alle så rokere rundt, når en "booker" kommer og kræver sin plads, som en anden ligger på? Det ville jeg ikke gide.
Det er lidt som når nogen betaler for at komme foran(snyde foran) i køen (Ryanair).

Jeg kunne bestemt også finde på at boykotte havne med den ordning, dog ikke Tunø, der kommer vi.rigtig tit. Jeg må tage et koben med og brække skiltene af istedet

Krakas billede

Tag lige og læs hvordan det fungerer ! Der er kun ganske få pladser i hver havn (endnu) der kan reserveres. De er tydeligt mærket så man evt. kan undgå dem. Det er ofte lidt specielle pladser så folk der f.eks. har en kørestolsbruger eller en handikappet ombord kan få en plads uden at skulle bede andre om at flytte sig så de kan komme i land. Man kan også have en stor hund, eller 5 børn, som jeg kunne forestille mig at HO helst ikke ville have hen over sin båd, og så er det da fint nok at man mod et gebyr kan bestille en plads så alle kan komme i land.
Selvom det bliver mere / meget udbredt vil der også være havne for konservative sejlere, der helst ikke ser forandringer. Enhver forandring selv til det bedre er mig inderligt imod, som de konservative siger ;oD.

HOs billede

kraka
Hvor ved du dette fra:
Citat
"Det er ofte lidt specielle pladser så folk der f.eks. har en kørestolsbruger eller en handikappet ombord kan få en plads uden at skulle bede andre om at flytte sig så de kan komme i land."
???

Mener du selv dette er salig debat / indlæg:
"Man kan også have en stor hund, eller 5 børn, som jeg kunne forestille mig at HO helst ikke ville have hen over sin båd, og så er det da fint nok at man mod et gebyr kan bestille en plads så alle kan komme i land.
Selvom det bliver mere / meget udbredt vil der også være havne for konservative sejlere, der helst ikke ser forandringer. Enhver forandring selv til det bedre er mig inderligt imod, som de konservative siger"

Jeg egentlig pisse træt af dine evindelige dårlige kommentarer over noget jeg skrevet.

Jesper Thomsens billede

Hvad for dig til at tro, jeg ikke ved hvordan det fungerer? Og hvorfor er jeg konservativ, fordi jeg ikke bryder mig om ordningen?
Vi kunne jo også bare enes om at være uenige? Det er der jo ikke noget skidt i, uenighed udvikler, modsat enighed.
Iøvrigt har jeg en stor hund og 2 børn, og det er da bøvlet at løfte hunden over 6 både, så det prøver vi at undgå, men ikke ved at booke. Et par gange har vi sænket hunden i havnen i et fald og op igen samme vej, og så har vi, og mange andre haft lidt sjov ud af det

Krakas billede

Så,så, rolig nu, du behøver netop ikke at bruge ordningen og der er stadig masser af normale pladser med grønne skilte i havnene, så vi kan fortsætte med at sejle som vi plejer. Endelig er der jo også muligt at ligge for anker eller ved bøje. Jeg har selv i år brugt gummibåden på Femø for at komme i land med hundene.
Det jeg mener med konservativ er blot at det lyder som om I er utilfredse med at man prøver noget nyt. Er der ingen der bruger det stopper det jo hurtigt igen.
Du kender ikke ordningen når du skriver at du er nødt til at flytte din båd fordi der er nogen der har reserveret din plads på forhånd.

Andys billede

Det må da være op til havnefogden, at markerer de pladser der er booket.. Og ikke sætte dem, der er taget for natten, på optaget, så man ikke kan booke dem via nettet.

Jesper Thomsens billede

Kraka, du skyder mig en del i skoene.. Jeg kender ikke ordningen, jeg er konservativ, og nu tilsyneladende også "ikke rolig". Vi misforstår da vist hinanden Smile
At der er tale om få pladser, at der er masser af normale pladser, bøjer gummibåde, ankre osv, har faktisk intet med sagen at gøre. HO skrev et fint indlæg, med en holdning til det at booke, det er vel det - princippet - vi diskuterer? Iøvrigt, som HO også skriver, kan man SAGTENS blive bedt om at tøffe af, fordi en booker skal bruge den plads du ligger på!!
Jeg prøver iøvrigt altid gerne nyt af, min båd bugner af nye elektroniske dimser, og er iøvrigt sat til salg, fordi jeg gerne vil prøve noget nyt. Men nyt er jo ikke altid ensbetydende med godt!

Jeg synes du misforstår pointen, og pisser ved siden af potten i dine kommentarer til både HO og mig, omkring hunde på dækket, ikke vide hvad man snakker om, være konservativ osv. Det er helt unødvendigt og usagligt.
Og jeg er STADIG helt rolig, og bryder mig STADIG ikke om booking af plads.

Krakas billede

Hej Jesper, jeg synes det er helt i orden at du ikke bryder dig om bookning af plads, så det behøves du ikke at bruge. En havnefoged kan altid bede dig om at flytte plads, men de pladser der kan bookes er mærket specielt så der skal man ikke lægge sig lissom man heller ikke skal lægge sig på en rød plads, hvis man ikke ønsker måske at skulle flytte båden. På den måde er der jo plads til at vi alle kan være her også de handicappede og andre som gerne vil sikre sig at der er en plads til dem. De skal så være i havn inden kl. 17, men hvordan det bliver administreret af havnefogeden er nok forskelligt.
Det jeg går imod er HO's udtalelse om at han vil gå langt uden om havne hvor der kan bookes plads, det mener jeg ikke der er nogen grund til.
Selv vil jeg nok heller aldrig booke en plads, men jeg bruger også Rexona ;oD (og så er der jo som bekendt altid plads til en til).
Men OK, jeg har nok misforstået det. Jeg har forstået indlægget på den måde at HO var imod muligheden, og ikke at han blot ikke selv ville bruge den. Det er da OK at fortælle at det ikke har ens interesse.

Jesper Thomsens billede

Sådan forstod jeg også HOs indlæg, og den holdning har jeg også selv, bortset fra at jeg ikke gennemfører det. Min hjemhavn har også ordningen, måtte jeg konstatere med ærgelse, ligesom alle havne på Tunø og Samsø, og jeg kan ikke undvære de havne.
Men jeg ser det som et minus ved en havn, når de har ordningen, og ville helst undgå de havne, bare ikke nok til at jeg kan gennemføre det konsekvent.

Første gang jeg stødte på ordningen var på Tunø. Der var 1 ledig plads, så den tog vi, og fandt først senere ud af, at det var en "jeg snyder foran i køen plads"

Jesper Thomsens billede

Nå, halvdelen af mit indlæg forsvandt??...det er nok blevet booket

Lars Helboes billede

Hold nu op!

Der må da ikke gå "fritid.sejlads" i dette.

Det er et nyt koncept. Giv nu tingene en chance.
Her i havnen er det 5 ud af ca. 700 pladser det drejer sig om - og der er iøvrigt 145 pladser ledige!
Hvis ikke det er en god forretning for havnene, vil det stoppe igen.

Jeg vil gerne have muligheden for at booke i Ballen eller på Tunø ved en sommerferietur med barnebarn og hund- og hvad deraf følger. I virkeligheden er jeg dog nok for nærig til at betale ekstraprisen.
Jeg ser dog ikke noget "springe over i køen".

I morgen går turen til Danmarks næstdejligste ø - Tunø, jeg booker ikke plads, men synes godt om muligheden.

Lars

Jesper Thomsens billede

Hold nu op...og så fortsætter du

Lars Helboes billede

Jesper - det jeg mener er, at tonen her efterhånden nærmer sig dk.fritid.sejlads.
Lad os nu "tale" ordentligt sammen.

Og min ipad virker nu fortræffeligt til indlæg.
Lars

Jesper Thomsens billede

Nå, mine indlæg bliver bekåret, måske en iPad er uegnet her

HOs billede

Det er jo det jeg har sagt hele tiden - det nymodens pjat er streessss fremkalende.
Det var mere afslapende med ZX81 med programmer på kassettebånd og navigation med sekstant.
Smile Smile

Krakas billede

Tihi, HO Ho, det er jo også det jeg siger: enhver forandring selv til det bedre er en konservativ inderligt imod ;oD

HOs billede

Kraka
Definer "konservativ"
Kalder du mig "konservativ" ?

Krakas billede

angleHO, du har vist glemt smileyerne.

hvis man er konservativ så er man imod enhver forandring, selv til det bedre.

Nej, jeg kalder dig ikke konservativ. Jeg synes også sejlads var mindre stressende i gamle dage, men det var alt jo. Derfor gav jeg dig blot ret i at alt var bedre i gamle dage. 

Torben H Jørgensens billede

yes

bendsens billede

Vi har ikke selv aktuelle planer om at benytte os af tilbuddet, det er vores sejlmønster ikke til, vi ved ofte ikke fra morgenstunden, hvor vi kommer til at tilbringe aftenen og natten.

Men vi reserverer gerne et par gode sæder i biografen eller en plads på færgen, så vi kan ikke se, at det skulle være så meget anderledes at reservere en plads i den havn, man ved, man lander i. Så længe der også er plads til os 'chance-sejlere', har vi svært ved at få øje på noget stort problem. Og det ligger jo én frit for at sejle udenom havnene, hvis man ikke synes om ordningen.

Annonce