Annonyms billede

Kanalrotterne

Min tanke er et sted hvor nybegyndere og garvede kanalsejlere kan mødes og udvæksle erfaringer og ideer. Et forum hvor spørgsmål omkring kanalsejlads kan besvares. Det være sig forberedelse, planlægning, fremskaffelse af kanalkort samt udstyr som helhed. Adresser på div. steder hvor materiale kan downloades gratis osv. Beretninger, billeder, videoer fra ture mm kan lægges ind til alles glæde.

Holland

Nyt, Nyt, Nyt. Ang. Sejlads på de Hollandske Vandveje. Wateralmanak del. 1. Forespørgsel i det Hollandske ministerie om også udlændinge er forpligtiget til at have Wateralmanak del 1 ombord.. Der går røgter om bøder, såfremdt den ikke er ombord. Ministeriets svar er kort og godt at det ikke er et krav, men anbefaler at den er ombord. Se vedhæftede Minisrerielle Original svar.

Sejlbåd fra Holland til Danmark

Hej alle. Jeg er helt ny i sejlads men min kone er nærmest vokset op på en båd, og vi har derfor besluttet os for at føre sejler traditionen videre til vores tre børn. Vi har søgt en del både i Danmark men har fundet ud af at der er væsentlig flere interessante både i Holland. Vi har forelsket os i en 32 fods Bavaria fra 2005 men her kommer vi så i problemer. Hverken min kone eller jeg er i stand til at tage den tur med vores nuværende evner. Kender i nogen der vil være klar på en tur fra Holland til Kaløvig (Aarhus) med alt betalt plus evt. lidt ekstra i hånden. De skal selvfølgelig være erfarende sejlere.. Jeg vil også være med og gå til hånde. Mvh Nina og Mikael

Kanalbevis

AW: Frage. Weiß, Andrea I dag, 10:34Dig Guten Tag Herr Meissner, Ja die Regelung gilt noch. Sie können, unter Berücksichtigung der jeweiligen Rechtsvorschriften für die zu befahrende Wasserstraße, die deutschen Binnenschifffahrtsstraßen befahren. Zu berücksichtigen ist, das dieses auf Binnenschifffahrtsstraßen (bisher) nur für Sportfahrzeuge mit einer Länge von 15 m gilt. Hier wird im ersten Halbjahr 2017 eine Änderung erwartet. Bitte schauen Sie in die Informationen für Freizeitschiffer auf www.elwis.de dort finden Sie auch weitere Informationen wie Verkehrsvorschriften, Revierinformationen, Schleusen etc. Mit freundlichen Grüßen Im Auftrag Andrea Weiß BMVI, Referat WS 25 Ruf: 0228 (99) 300 4657 -----Ursprüngliche Nachricht----- Von: Bernd Meissner [mailto:bmeissner@live.dk] Gesendet: Freitag, 20. Januar 2017 14:01 An: Weiß, Andrea Betreff: Frage. Hallo Frau Weiss. Sie haben mir 2015 die unten genante Gasteregelung zugeschikt. Frage. Bestehe diese regelung auch 2017. Mit Freundlichen Grüssen Bernd Meissner Møllevej 16 5591 Gelsted Danmark. Gastregelung Touristen mit ausländischem Wohnsitz dürfen mit dem eigenen oder im Ausland gemieteten Boot auf der Grundlage der Gegenseitigkeit mit dem nach Heimatrecht vorgeschriebenen Dokument auf deutschen Binnenschifffahrtsstraßen fahren. Die Gastregelung gilt für ein Jahr. Danach ist zum Befahren der deutschen Binnenschifffahrtsstraßen der amtliche deutsche Sportbootführerschein vorgeschrieben.

Kanalkort

Til Berlin ad hovedvejen går via NOK= Nord Ost See kanal = Kielerkanal fra Holtenau til Brunsbüttel. Opstrøms Elben, Hamburg, Sluse Gehsthacht, Lauenburg. ESK= Elbe Seiten Kanal som er 110km lang. Ind på MLK = Mittel land Kanal som via Wolfsburg, Rothensee, Burg, Brandenburg, Potsdam fører til Berlin. Aktuel Vandstand kan findes på "ELWIS" / Pegelonline.de / eller openseamap.original. Den spændende rute går via Travemünde, Låubeck, ind på ELK=Elbe Lübeck Kanal også kaldt Travekanal da det er floden trave der benyttes. Fra Lübeck til Møln, Güster See, Lauenburg. Fra Lauenburg opstrøms Elben til Blechede hvor der kan tankes billig Diesel. Videre til Dömitz. Ind på Elde Kanal hvor man virkelig er på tæt på naturen. Visse steder er kanalen som at sejle på Odense Å. Nu er det total afslapning. Ved skillevejen Elde -Størkanal - Havel skal man vælge om man vil til Schwerin, så bøj af til bagbord, eller retning Berlin, så er det til Styrbord. Nu følger en masse små og større byer frem til Waren som ligger i den nordlige enden af Müritz See. Tag ikke fejl af søen, der kan stå 2m høje bølger i stormvejr. Der er nogle lavvandsområder men følger man farvands afmærkningerne er der ingen problemer. Man fortsætter på Havel retning Oder Havel Kanal. Der er masser at se undervejs. Eks. Fürstenberg med Koncentrationslejrene hvis man interesserer sig for den del af historien. Et smut til Rhreinsberg og Schwarzer See. I og omkring Zedenick ligger en del gamle teglværker hvoraf et er museum med en lille havn og god Restaurant. Teglværkerne leverede materialerne til genopbygning af Berlin. Efter Schl. Liebenwalde skal ikke snyde sig for at tage et smut til Hebewerket Nieder Finnow. I et badekar bliver man løftet 28m op. En gammel stålkonstruktion fra 1934. Konstruktøren begik selvmord dagen før indvielsen. Han var kommet i tvivl om det virkede. Tilbage mod Berlin kommer man forbi Oranienburg som er en ny og moderne by. Den blev totalt ødelagt under 2. verdenskrig. Ved indsejlingen til byen holder en Bæver familie til som dagligt fodres af de omkring boende. Fortsæt på Havel til Spandau. Nu ligger Berlin foran til udforskning.

Fra Assens til Berlin i 40 fods Sejlbåd

Hejsa. Vi er helt nye ift. kanal sejllads. Vi har en 40 fods sejlbåd og har sejlet mange mange år, men aldrig i kanaler. Vi stikker ca. 1,8 og er 12,3 m lang og 4 m bred. Vi ligger i Assens og kunne godt tænkte os at tage en tur til Berlin her til Sommer. Jeg har spurgt lidt på Facebook og folk skriver her at vi nok ikke kan tage alle kanalerne pga. vores dybde. Vi sejler uden mast naturligvis. Jeg synes det er lidt svært at finde ud af hvilke kanaler vi kan tage. Vi har fået foreslået : Elbe-Trave-kanal, Elbe-sietenkanal, mittellandkanal. Samtidig har vi dog fået fortalt at det til dels er "motorvejs kanaler" og altså ikke så hyggelige at se på. Men er der andre muligheder for en båd som vores? Jeg har kigget lidt på 'http://european-waterways.eu' men der står ikke noget om vanddybder i de forskellige kanaler synes jeg. Umiddelbart synes jeg 'Elben river' ser hyggelig ud på billederne. Men hvorfor bliver vi så foreslået Elbe-seitenkanal ? Ja, mange spørgsmål. Forhåbentlig bliver vi klogere.... :-) Håber på nogle inspark fra folk her i gruppen. Mvh. Lasse

Sejlads på de tyske vandveje

Hvis man vil besejle de tyske vandveje er det en god ide at informere sig om vanddybde, evt brobygninger og reparationer af sluser. Dette kan gøres på https://www.elwis.de. Vi snakker af erfaring

Kanalsejlads Tyskland 2015

Nyt ang. sejlads på de indre Tyske vandveje for udlændinge med en max bådlængde på 15 m. Svar på forespørgsel af 2 juli 2015 i ministeriet for " Bundesministerium für Verkehr und digitale Infrastruktur" Mit spørgsmål lød. Er gæstereglen stadig gyldig for sejlads på de indre Tyske vandveje for turister med udenlandsk bopæl. Svar af 7 juli 2015. "Gastregelung" Touristen mit ausländischem Wohnsitz dürfen mit dem eigenen oder im Ausland gemieteten Boot auf der Grundlage der Gegenseitigkeit mit dem nach Heimatrecht vorgeschriebenen Dokument auf deutschen Binnenschifffahrtsstraßen fahren. Die Gastregelung gilt für ein Jahr. Danach ist zum Befahren der deutschen Binnenschifffahrtsstraßen der amtliche deutsche Sportbootführerschein vorgeschrieben. Kort oversat betyder det at udenlandske turister kan sejle på de indre Tyske vandveje i op til 1 år med de papirer der gælder i hjemlandet. Da der i Danmark ikke er krav om duelighedsbevis kan enhver sejle på de indre Tyske vandveje uden nogen form for papirer under Gæstereglen Min anbefaling er. Sæt jer ind i reglerne for flod og kanalsejlads som foregår i højre side i sejlretningen. Afsted og nyd så at være tæt på naturen.

Annonce