DLS NG / Det Levende Søkort gratis prøveperiode

Allan Lavridsens billede
4.6
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 4.6 (5 stemmer)

Købt har jeg ikke endnu, for der tilbydes gratis prøve indtil 15 April. Jeg har før prøvet DLS, men brød mig ikke om det - denne gang lader dog til forbedringerne er så massive at jeg kunne overtales til at bruge nogle penge. Måske Wink

Download DLS NG 0.9.14

Kortdata

Temaer

tmapy

Danske Bådejere

Support

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
Christian von Leck Østergaards billede

Hej Allan

Jeg bruger det program der fulgte med mine kort (NV forlag), det virker super i "gratis" udgaven. For ca. 500,- kan man købe en super tjækket udgave med kort og billed (se: Google World).

Jeg har en LOWRANGE kortplotter der er god, så jeg bruger kun PC programmet til planlægning. Jeg har dårlige erfaringer med kombinationen: laptop og sejlbåd.

Jeg glæder mig til at hører hvad du kommer frem til.

/C

Allan Lavridsens billede

Hej Christian

Vi bruger også NV forlag kort til papir, men jeg husker deres elektroniske løsning som lidt dårlig selvom jeg må indrømme det er e del år siden jeg prøvede den.

mvh Allan

HOs billede

Ja jeg blev også fristet til at købe fra NV forlag men jeg syntes både PC program og søkort er ringe.

MEN SMAG og BEHAG Smile)

Ingen religionskrig tak Smile)

Allan Lavridsens billede

Det ser fint ud, men det er godt nok dyrt

Nyt 950,- kr eller ombytning 800,- kr

File 6422

File 6423

Jeg tror jeg laver en rigtig anmeldelse af mulighederne for elektroniske søkort, for jeg har faktisk også fået et prøve på både isailor og plan2nav til ipad. Specielt isailor ser rigtigt lovende ud fordi kort til systemet er ret billige - en region koster 149,- dkr Wink (appen er gratis). Plan2nav fra Jeppesen kort er lidt dyrere og virker ikke helt så gode som isailor (har allerede fundet mange dybdefejl) Der kan man vist roligt sige at både Jeppesen og DLS har fået kamp til stregen.

Men ihverfald synes jeg da man bør teste DLS de næste uger, når de nu tilbyder at man kan gøre det gratis Wink

 

Erik Hingebjerg Hansens billede

Har sejlet med DLS (ældre model) i 4 år, og har nu (sidste efterår) fået taget mig sammen til at købe den nye 2011 DLS, og ingen af dem har jeg villet undvære, så ja.... det koster lidt penge, men jeg er super tilfreds.
Har sejlet MEGET omkring NordFyn, og Lillebælt, den sydvestjyske kyst og ikke mindst i Ringkøbing fjord, simpelthen uundværlig........... både i kabinebåden og nu i sejlbåden har det virket 100%

HOs billede

Jeg har købt DLSK hvert år siden 2001. Det var rigtig godt inden kortplottere kom ned i pris og min gage kom op Smile Men når man en gang har brugt en rigtig kortplotter, så findes det ikke bedre. Det er kun til planlægning derhjemme jeg bruger DLSK VENT med at betale for 2012 udgaven, jeg er ved at teste den, og der er mange fejl i den. Alene hjælpen findes ikke indbygget, ikke den nye, men derimod har de screendump fra den gamle udgave som ikke kan bruges til noget i den nye udgave. Du finder en hjælpeside her:

http://www.danskebaadejere.dk/Support%20soekort/~/media/Baseline_site/det%20levende%20soekort/DLS-NG/Dokumentation/Kom%20godt%20i%20gang%20med%20DLS%20NG%20V095.ashx

HOs billede

Dejligt de indrømmer det er et halvfærdig program de har bikset sammen.

http://www.danskebaadejere.dk/Support%20soekort/Support%20DLS-NG.aspx

bendsens billede

@ Allan L:

Cirka 200 søkort + glimrende kortplotter... Jamen hvis du kan finde det til under 1000 kr, vil vi da gerne høre nærmere...

Allan Lavridsens billede

Bendsen, jeg tror jeg har fundet det Smile
http://www.sejlnet.dk/grupper/navigation-hjaelpemidler-soekort/billede/i...

bendsens billede

Vi har haft båd siden efteråret 2005. Fra dag 1 har vi haft en bærbar med DLSK på pulten som eneste søkort og kortplotter. Bevares, vi har da papirkortene liggende under køjen, og vi kan sagtens navigere uden GPS, men hvorfor i himlens navn skulle vi det, når vi med 10 meters nøjagtighed kan se vores position, kurs og fart på skærmen?

Vi sejler for at komme væk fra hverdagens mas og bøvl, så alt hvad der kan gøre vores sejltur nem, er velkommen. Så kan folk kalde det nørdet kighulsprikkeri at sejle på DLSK, det er vi ret kølige overfor, vi har klaret os fint, altid fundet vores destination og aldrig gået på grund i de 6 år, vi har sejlet.

Allan Lavridsens billede

DLS har i den udgave jeg tester lige nu, udviklet sig til et til rigtigt godt værktøj så vidt jeg kan se. Jeg har leget med det de sidste par dage, og den eneste fejl jeg kan finde er prisen. Alle har deres egen måde, og egentlig kan jeg bedst lide at bare kikke på naturen og ikke på gps - men jeg er også en nørd, der elsker teknik og gadgets. Det eneste jeg siger er, at hvis man har en ipad, er isailor et meget billigt alternativ til DLS

HOs billede

Hej bendsen citat:

"Så kan folk kalde det nørdet kighulsprikkeri at sejle på DLSK"
Er det nogen der har sagt dette?

"altid fundet vores destination og aldrig gået på grund i de 6 år, vi har sejlet."
Jeg har en bærebar med DLSK + Cmap + Raymarine C80 kortplotter - Raymarine NavPlanner - Raymarine C80 simulartor på PC, og jeg er gået på grund flere gange Smile)
Så det er ikke mængden af potensforlængere det afgør om man bliver grundejere:-))

bendsens billede

@ Allan:

Av, den sved. Men så længe pigerne ikke følger med, gider vi ikke ;o)

Det må siges at være en særdeles fornuftig pris. Nu har vi ikke nogen iPad, så vi kan ikke lige tjekke detaljeringsgraden.

Vi holder os nu til DLSK, det er trods alt de officielle søkort, udgivet af KMS, så de må formodes at være de mest opdaterede. Og vi synes altså ikke, det er uoverkommeligt dyrt. Vi har sejlet med DLSK 2006 i mange år, den kostede 800 i sin tid, men det er kun ca. 125 kr/år, eller hvad 1/3 impeller til vores vandpumpe koster, eller 4 kvm. bundmaling...

bendsens billede

@ Hans O:

En af årsagerne til, at vi ikke er gået på grund, er, at vores Albin 25 kun stikker 60 cm ;o)

Vi plejer at sige, at vi kan sejle hvorsomhelst, bare nogen gider gå foran med en vandkande med stor spreder.

Christian von Leck Østergaards billede

Alle der har sejlet et sted som Limfjorden ved at søkort og plottere kun er vejledende. I et farvand med stærk strøm og varierende vanddybder er det vist kun de få der ikke har stået i en sandrevle.

bendsens billede

Så hører vi til de få 'ikke-grundejere'. De farligste steder, vi har sejlet, er så også Bøgestrømmen og Nørredyb nord om Enehøje i Nakskov Fjord. Nå ja, og så lige rundt om pynten på Albuen, også Nakskov.

Men igen, vi stikker også kun 60 cm, så vi kan komme rigtig mange steder, kølbåde bør holde sig fra.

Og det er endnu ikke lykkedes os at finde et sted, hvor kombinationen DLSK og en god GPS-mus ikke har bragt os trygt igennem.

Finns billede

Allan,
Hvis jeg var dig ville jeg vent og spare op til en Ipad med programmet Navionics.
Det er et fantastisk program der dækker alle behov mht. navigation og havne.
Jeg er blevet så glad for Navionics, at jeg har givet min papirsøkort landlov.
Ipad kan også bruges til AIS samt Anchorwatch mm.
- hvis man ikke har for mange nostalgiske følser overfor papirkort, passer og parallellineal er denne løsning fremtiden.

Allan Lavridsens billede

Hej Finn, Hvorfor går Europa udenom Danmark i Navionics ?

File 6460

http://itunes.apple.com/us/app/marine-europe-hd/id409794756?mt=8

Hvis du har nogle skærm dumps af Navionics du kan ligge her i gruppens medie galleri ?

mvh Allan

Finns billede

Ja - Navionics har lagt Grønland og Danmark samme - Fuldstændigt åndssvagt!
da de færreste sejler får brug for Grønland og Danmark.
Det ændre dog ikke min begejstring Navionics.
Jeg ved ikke hvor lagt du kan downloade kort ned i Tyskland og kortene over i Sverige - der er noget overlapning, så kortet Danmark/Grønland dækker fint med mindre du skal på langfart.

Allan Lavridsens billede

Ok Finn, vil meget se mere til hvad Navionics kan. Så hvis du har mulighed for at ligge nogle skærm billeder ind i søkort-gruppen
http://www.sejlnet.dk/grupper/navigation-hjaelpemidler-soekort kan vi sammenligne Navionics med de andre muligheder. Du kan tage et skærmbillede på ipad ved at trykke kort på forside knappen og off knappen samtidig.

Finns billede

Det er hermed gjort

HOs billede

Hej
Hvad koster Navionics til I-pad ?

Finns billede

Ca dkk 500,-

Erik Hingebjerg Hansens billede

Nu hvor jeg har tid til det, så bliver jeg faktisk ret irreteret over priserne på DLSK, og specielt da jeg købte et eksemplar i slutningen af 2011, og fik selvfølgelig lov at betale fuld pris, også ok, hvis ikke det var fordi der er kommet en helt ny model, med mange flere faciliteter end 2011, og hvis jeg vil følge med, så må jeg hoste op med 800,-kr. i byttepris, og det syntes jeg simpelthen ikke de kan være bekendt, det mindste de burde have gjort, var at orienterer om at der ville komme et helt nyt koncept i 2012, og ikke bare sidde stille og gnide sig i hænderne og trække penge ned i kassen. Det er selvfølgelig deres valg, men jeg er ikke sikker på at det skaffer kunder i store mængder, slet ikke taget i betragtning af, hvor meget Sejlere taler sammen, også via nettet.
Hvad er jeres mening.

Allan Lavridsens billede

Erik, jeg synes også det er dyrt for DLS - og at der findes bedre alternativer. Det der virkelig kan gøre mig sur er at Kort og Matrielstyrelsen behandler dansk kortdata som deres personlige ejendom, der kun kan erhverves for store summer eller i lukkede handler, som er tilfældet med DLS. Disse data er indsamlet for skattydernes penge igennem århundreder, og tilhører borgerne - IKKE KMS !! Disse data skal straks frigives fra myndighedernes rettighedsmæssige jerngreb, som de er i Sverige, Norge, USA og de fleste andre lande. Som det er nu benyttes dansk kortdata som endnu en malkeko af borgernes penge.

Erik Hingebjerg Hansens billede

Jeg har faktisk skrevet til ds@sejlsport.dk, som sælger og administrerer disse kort, og ytret min utilfredshed, og at de ligeledes burde give ejere / købere af DLSK 2011 en ordentlig returpris, i forbindelse med købet af 2012 kortet, så nu må jeg se hvad der kommer retur fra dem.

Erik Hingebjerg Hansens billede

Fredag eftermiddag, ringer min telefon, det var en meget venlig dame fra Dansk Sejlunion, hun havde læst min tilsendte mail, og kunne ikke umiddelbart forstå min frustration over købet af DLSK 2011 kontra 2012, men pyt nu med det, vi fik en god og hyggelig snak, og vi fandt en løsning på mit problem, og kun grundet at jeg havde problemer med det første kort der blev tilsendt, så alt er i sin fineste orden.
Det er da også meget positivt at de reagerer på en tilsendt mail, det er jeg meget tilfreds med.
Tak til DS

Allan Lavridsens billede

Det er dejligt at høre at der stadig findes god kundeservice i Danmark Smile

Erik Hingebjerg Hansens billede

Ja, det er dejligt, og den ros skal de have hos D. S.

Annonce