Utæt brændstoftank - kapitel 2

Rasmus Riiss billede
5
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 5 (1 stemme)

Hej Jeg har tidligere fået lidt gode råd omkring tætning af min indbyggede dieseltank. Nu har jeg så fået tætnet den stålplade hvor udtag var monteret - den oprindelige tætningsmasse var blevet stenhård her efter 32 år...
Fejlen blev rettet med en masse rengøring, nye slanger, haner og ny pakning og alt monteret igen. Det hele er fint tæt og kroppen er ved at være rettet ud igen...

Men men men. Nu var jeg lige nede og tjekke igen. Tidligere reparation er helt tæt og i orden, men der er stadigt fugtigt med diesel under tanken. ØV! Der er altså flere utætheder.

I forbindelse med sidste reparation blev tanken tømt helt, rengjort og inspiceret med smartphonens videokamera (godt trick forresten...). Her blev tankens inderside tjekket igennem for slam osv, og jeg bemærkede godt nok nogle tynde revner nederst i tankens indvendige side. Det ligner meget dem der kan opstå omkring søgelænderets beslag osv.

Tankens inderside fremstår med gelgoat overflade som bådens øvrige udvendige glasfiber. Jeg lage ikke noget betydning i de tynde overfladiske revner, da de jo ofte ses på glasfiberen. Men nu er jeg begyndt at mistænke dem for at være årsagen til utætheden. Kan det tænkes at dieselen trænger igennem disse revner og ud i glasfiberen, hvorfor hele bunden af tanken kan føles fugtig? Glasfiber er vel ikke vandtæt?

Det er ikke forbi det decideret drypper, men når man tørrer undersiden med en klud er overfladen synlig fugtig. Hvis dette kan være fejlen vil jeg jo gerne tætne den uden at skulle skille hele systemet fra hinanden igen, inkl. min nye fugning der garanteret sidder rigtigt godt fast nu...

Så jeg tænkte om man eventuelt kunne behandle tanken udefra med epoxy el.l. som måske kan tåle at overfladen er lidt fugtig af diesel? Jeg kan godt tørre den ren, men der vil nok trænge lidt mere diesel ud inden epoxy e.l. er tør. Tankens udvendige overflade er "rå" glasfiber.

Eller skal man tage tyren ved hornene og tømme tanken igen og reparere fra indersiden?

På forhånd tak

Rasmus Riis
Bandholm 27, Egå Marina

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
HOs billede

Hej Rasmus
Jeg er ked af at sige det - men du har et seriøst problem som jeg opfatter det.
"overfladen" er læk indvendig, diesel trænger ud i fiberen.
Glasfiber er langt fra tæt, derfor den "våde" overflade.
Og nu er alt fiber gennemvædet med diesel, som indeholder olie der smører godt.
Du kan ikke få noget til at binde udvendig på olievædet glasfiber, og indvendig er problemet næsten det samme.
Rigtig det ikke gør noget tanken er fugtig, men jeg lover dig når sommervarmen kommer, vil det lugte mere og mere af diesel.Du kan selvfølge begyndet at slibe i revner indvendig og fylde dem, men som sagt er fiberen allerede oliefyldt, så det bliver lapperier.
Overvej seriøst om du ikke en gang for alle skal ændre tanken.
Nu ved jeg ikke hvordan og hvor den er placeret, men kan den skæres op og lægges en plast eller anden tank i "hullet"
mvh
HO

Nicolai Ehlerss billede

Hej Rasmus
Jeg vil give HO 100% medholder, du har et problem. Hvordan det skal angribes et et spørgsmål om temperament.

1: Jeg havde et problem med min køl tank, der var kun et 50 mm. hul til tankmåleren, og jeg ville have min tank ordentlig renset. Løsning blev et pænt hul på 12 x 20 cm. Hullet lukkes med en spuns-plade af plexiglas, som monteres med maskinskruer pr. 4 cm. (holder helt fint i glasfiber) som pakning bruges en "lastbilslange". Tanken kunne derefter renses ORDENTLIGT for dieselpest og slam, og jeg kan meget let inspicere min olietank.

2: Det olie du kan tørre af undersiden på din tank, tvivler jeg på stammer fra gennemsivning, så ville det dryppe. Dieselolie er meget penetrabel og trækker ud i alle retninger. Jeg tror mere på at det stammer fra den utæthed som du har repareret. Prøv en grundig rengøring af tanken udvendige, også op af siden, brug petroleum eller terpentin (fedtopløsende), måske flere gange og se så om ikke problemet løser sig selv.

3: hvis ikke, ud med tanken og ind med en ny..

God arbejdslyst
Nic.

Ps. sender min gamle Bandholm 24 en kærlig tanke.

Annonce