Lakering af ror

Mads Petersens billede
4
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 4 (3 stemmer)

Min rorpinds lak skaller i den grad nu, og det er på tide at gøre noget ved problemet.

Jeg tænker det gamle lak skal slibes helt af - men skal træet nedenunder have olie inden man begynder lakeringen? Tips til lakeringsarbejde modtages gerne.

Mads

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
Bent Hansens billede

Jeg fik det råd af en mand fra Ribe, at man skulle slibe alt det gamle lak af, og give det olie, det skulle have så meget olie at træet ikke kunne suge mere, for når træet ikke kan suge olie, kan det heller ikke suge fugt. Overskydende olie skulle tørres af inden den hærder, og så have lov til at tørrer ordentligt op, så skulle den have ca. 8 gange lak med slibning mellem hver gang, langsommelig affære men effektiv, har selv prøvet på min bordplade, men har desværre ikke fået bordpladen monteret endnu, så resultatet kan endnu ikke ses. Jeg skal nok smide billeder op når resultatet foreligger.

Mvh.Bent.

Jens Møller Jensens billede

Hvis man skal følge "Den Store Bog Om Alting...." så skal man lakere et hav af gange. Og ja, det virker! Og det ser fantastisk ud! Men mindre kan altså som regel gøre det. Jeg har netop lakeret rorpind:

1) Slebet al løs lak af (helt!)
2) Slebet jævn
3) Matteret den resterende lak
4) 3 x Owatrol D2 lakolie

Og det ser faktisk rasende godt ud Smile

Den gamle mand i Ribe havde i øvrigt ret, træ skal mættes. Jeg har i mange år brugt at mætte med stærkt fortyndet skibslak (dengang jeg brugte Hempel...), typisk 4-6 lag, efterfulgt af 2-4 lag ufortyndet slutlak. Idag bruger jeg Owatrol D1 til at mætte med, og enten D2 eller Tonkinois (hvis det skal være helt vildt flot Smile som slutlak.

HOs billede

Hej Jens
Du har helt ret, man kan klare det med kun en gang lak og det bliver flot.
Grunden til de mange lag er holdbarheden, jo flere lag, jo længere holdbarhed.
At spare på lagene er bare nyt arbejde fra bunden tidligere.

Annonce