Hvilken fugtmåler skal jeg vælge

Annonyms billede
5
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 5 (2 stemmer)

Jeg er en af de uheldige der har opdaget fugt i sandwich konstruktionen ved et blødt sted på ruffet. Desværre en ubehagelig måde at opdage fugten på, eftersom det er tegn på at skaden ikke er nyligt opstået. Efter snak med Mathis i Aalborg, lånte jeg en fugtmåler Caisson V1-D3, og gik ruffet igennem. Ikke den bedste oplevelse med de udslag den gav. Umiddelbart var det bløde område ikke så stort, men målingerne viste at sandwichen gemmer på mere fugt end jeg kan ønske mig.

Fremadrettet vil jeg gerne forebygge hellere end helbrede fugtproblemer i sandwichen og ønsker at investere i en fugtmåler. Den kan også afsløre osmose, hvis man skulle være så uheldig. Men jeg er i tvivl om hvilken jeg bør vælge eller om det er underordnet.

Jeg har flere steder set model CT33 fra electrophysics anvendt og beskrevet.

Et eksempel er her: www.pbase.com

selv er jeg overbevist om at Caisson er et udemærket valg, men er tilhænger af analoge måleinstrumenter. Og så er der prisen. Caisson har jeg set i Tyskland til 1.200,- Dkk og Electrophysics til 2.000,- Dkk i Norge.

 

Der findes sikkert gode og billigere alternativer, så jeg har brug for at høre andres meninger og håber det kan bringe mig til et valg. Det er jo trods alt kun til hobbybrug, men målingerne skal være troværdige alligevel.

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
oems billede

Jeg ville banke og mærke på det i stedet for at stole på målinger i det hele taget. Der er jo ingen grund til at reparere det hvis det føles solidt, - uanset hvad målingen siger.

Finn Lavlunds billede

Jeg kan kun give dig ret i at det ikke skal repareres hvis ikke det fejler noget. Men hvis målingerne siger at der kan være noget galt, kan man undersøge sagen yderligere og stoppe udviklingen hvis det viser sig at der er en skade under opsejling.

Selv har jeg det sådan at jeg hellere vil forebygge end helbrede. Banke og mærke er i min optik først brugbar når skaden har udviklet sig. Allerhelst vil det være bedst om alle gennemføringer var udført med epoxy/polyester sikring således at balsa i sandwich konstruktionen er beskyttet mod fugt indtrængen.

Annonce