Sprayhood i træ.

Annonyms billede
5
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 5 (2 stemmer)

Før man overvejer at bygge en fast sprayhood på båden, bør man iagtage om der er plads i højden til bom/ sejl og skødetov. Dernæst bør man sikre sig, at båden ikke forringes væsentlig i sejlegenskaber pga. øvre vægt og vindmodstand.

Når man så har besluttet sig for at montere en sådan, måles der ud i bredde - højde - længde, samt i de vinkler man ønsker, men følg dog gerne bådens vinkler, da dette vil se pænest ud til båden..! (Foreste vinkel på ruf taget/dæk).

Brug kun materialer som er stærkt og holdbart i et fugtig miljø, evt; eg, lærk, mahogni eller lign...Og ikke et for tungt træsårt!

Man bør sikre sig, at bundrammen bliver monteret rigtigt, med gennemgående stålbolte, da det er bundrammen som skal stå for presset, og så giver det stabilitet til resten af sprayhood rammen og båden!

Når man har fundet de rette vinkler til vinduesrammen, monteres vinduesrammen henholdsvis i den ene og den anden side, så man sikre sig at de er ens, start med side-rammerne og slut med top-rammerne. Disse bør dyvles og limes sammen med vandfast trælim! (Husk dyvlebor og afmærnings kit..

Når dette er gjort, kan man vinkle toppladen som man har lyst, evt, med skrå sider, derefter spartle skæringerne ud med gel-cote, eller autospartel masse, som nok er billigst i forhold til gel-cote, og gel-coten størkner forholdsvis hurtigt!

Man glasser det hele ind i et tyndt lag glasfiber, spatler og finpudser, for til sidst at give slut gel-cote!

Vinduer måles op og skæres til i alt fra 3-6 mm plexiglas, eller i den tykkelse og farve man syntes egner sig til båden!
Vinduer kan monteres med aliminiums lister, som kan findes i byggemarkeder!
De skæres til i længe, så de passer med vinduets rette vinkler, og der måles ud til borehuller!
Vinduerne lægges løst op mod rammen, for at sikre sig, at de passer, da alt skal være plant med vinduet, for ikke at der skal opstå spænding i glasset ved sejlas i hårdt vejr!

Læg en silicone kant på vindues rammen før vinduerne monteres vådt i vådt silicone, og skru derefter vinduet til rammen med forsigtighed, da der ellers kan opstå revner i glasset!

Der skal påregnes samme udgifter til dette, som hvis man ville montere det i stål/aliminium skellet og med alm. sprayhoodstof, som dog kun har en vis holdbarhed!

Ca. pris..6000,-

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
Ken David Halborg Christensens billede

File 5789God sejler arbejdslyst...

Ken David Halborg Christensens billede

Husk brug beskyttelses briller, hvis det skønnes nødvendigt!

Allan Lavridsens billede

Nice Smile

tito sciutos billede

Må jeg foreslå polycarbonat plade, istedet for plexiglas? Begrundelse: den er stærkere og åbenbart mere uv-bestandig, (godt nok dyrere) men hvad ofrer vi ikke gerne, når det drejer sig om BÅDEN.

Annonce