Hvilke havne bør man besøge?

Sanne Larsens billede
5
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 5 (2 stemmer)

Jeg ved, at jeg er tidligt ude, men jeg vil gerne igang med at planlægge næste års sommerferie togt. Turen går blandt andet til det sydfynske øhav. Men hvilke havne er gode, og hvad skal jeg se? Vi bliver 3 voksne mennesker ombord næste sommer - muligvis med et par gæster, der står af og på undervejs.

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
Skipper Benjamin Götkes billede

Faaborg og Svendborg er oplagte - men også en anelse kedelige.
Valdemar slot har en fantastisk lystbåds-udstilling der virkelig er guld værd at besøge. Når du samtidigt så er i området skal i spise frokost eller aftensmad på teressen ved Thurø Bund sejlklub. Den ligger på toppen af skrænten og derfra har man en fantastisk udsigt over bugten og starten af Svendborg Sund. Marstal på Ærø er også et must. Der er også et maritimt museum der 100% vil glæde jer! Ved havnen står også et stort renoveringsprojekt af en gammel skonnert. Marstal har en masse hyggelige gader at byde på, og en god restaurant ved havnen. Hvis det er muligt med jeres båd, skulle i tage at besøge Drejø gammelhavn. Der udover har Strynø også en fantastisk natur samt et smakkejollecenter, hvor i har mulighed for at leje en smakkejolle og sejle rundt en hel dag på original vis.
Derudover har jeg en kærlighed til Lyø, men jeg ved ikke hvornår de er færdige med at udbygge havnen. De larmede ganske forfærdligt i år fra 7-morgen.

Birgitte Larsens billede

Angående Lyø så er havnen færdigbygget. Vi var der i september - dejlig havn og dejlig ø. Den kan bestemt anbefales.

Skipper Benjamin Götkes billede

Dejligt at hører Smile

Lars Bendixens billede

Jeg er hjemmehørende i Svendborg og nyder rigtigt godt af alle de fantastiske steder man kan besøge, med det Sydfynske Øhav som "baghave".
Kommer man hertil for første gang, må Ærøskøbing være et must - en rigtig hyggelig og meget maritim lille by, med alle lænkelige faciliteter i gå-afstand. Netto på havnen, hyggelige cafeer og restauranter i byen.

Trine Søes billede

Svendborg er bare så hyggelig.

nick steffensens billede

Hvis man er til det autentiske må man også forbi Bjørnø. Betonmole med pæle 20-30 meter ude. Man kan gå øen rundt på en formiddag, og besøge toppen af øen med en super udsigt over øhavet. Evt med færge fra Faaborg. Lille sandstrand med bålsted, lille kiosk, toilet og yderst venlige indfødte.

Torben Jørgensens billede

Bjørnø..

Du glemte en vigtig ting Nick. 

File 6949

Jordovenen klargøres.

File 6950

Og et sand ædegilde om aftenen i Tippien på steorider.

File 6951

Og et stemningsbillede.. Smile God tur der over.

Vh

Torben

Allan Lavridsens billede

Bjørnø, check !

David Bendixens billede

En havn jeg også gerne vil foreslå er Troense havn, da dette er en lille og hyggelig havn der har en ret smuk placering.
Et andet forslag til en havn kunne være Gambøt på Thurø, da denne havn også ligger ret lækkert placeret.

Lars Helboes billede

Hej.

Du bør lige smutte lidt udenfor det sydfynske.
Tag er tur fra Lyø til Dyvig på Als.
Det er bare en smuttur om til det nordvestlige hjørne af Als. Danmarks eneste lagune.

Der er 2 gode havne i lagunen og ellers fine ankringsmuligheder.
En havn, som vi helst besøger hvert år.

Mvh
Lars

Ole Madsens billede

Hej Sanne Larsen.
Godt nytår og sejlerhilsen fra Faaborg. Jeg er medlem af Faaborg Sejlklub og kan varmt anbefale Faaborg Sejlklub som en mulighed. Sejl over til vores egen bro og se efter, om der er en ledig plads, det kan der ofte være i sommertiden (grønt skilt), der er frit bad, udekøkken med koldt- og varmt vand, grill, urtehave med krydderurter og ganske hyggeligt.
Vi har en hel del ankerbøjer for medlemmer af DSU.
Hvis I mangler lokale oplysninger, må I gerne sende en hilsen.
Hvor stor en båd har I?

Annonce