Septitank i en Dehler 34.

Josefine 2651s billede
0
Din bedømmelse: Ingen

Jeg planlægger at montere en septitank i min Dehler 34. I den forbindelse vil jeg høre om der er nogen i gruppen, der har installeret septitank i deres Dehler og der vil dele billeder og erfaringer med opgaven.

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
Hans-Oles billede

Hej Josefine.
Jeg har for en del år siden monteret splldevandstank i vores Dehler 34 ST fra 1989. Jeg har desværre ikke nogen billeder.
Jeg monterede tanken bag væggen med håndvasken. Det var dog et meget besværligt job at få væggen demonteret så meget så tanken kunne komme om bag væggen. Det fungerer til gengæld fint, når den først er kommet på plads.
Det lykkedes ikke at få væggen helt ud af toiletrummet, men blot åbnet så meget at tanken kunne glide ind bag væggen, hvor den hænger på en træliste limet på skroget. Slangerne blev ført om gennem skabet bag toilettet, for at undgå boring i plastvæggen, som jeg ved nogen gør.

Mvh. Hans-Ole
S/S Karla

Jans billede

Hej Josefine.

Jeg er netop ved at sætte ny septitank i min Dehler 34. Den gamle tank var desværre blevet utæt.

Den sad bag væggen med håndvasken og der kommer den ALDRIG til at sidde mere, da den er totalt umulig at servicere der,,,, hvis,,, der skulle gå noget galt.

Derimod kommer den til at sidde i rummet bag toilettet og inde til venstre. Her er det meget nemmere at komme til tanken.

Jeg fik ideen fra da jeg tilfældigvis fandt en der havde monteret den sådan.

Prøv at se på denne side: www.prahm.dk og kig under Blog om bådreperationer.

Her har han sat en 63 liters tank i... Jeg har dog kun valgt en 42 liters, som jeg nu går og venter på bliver sendt til mig.

Det er ikke lykkes for mig endnu at finde ud af at sætte billeder på her, men her i foråret går jeg og arbejder med projektet og vil sikkert støde på problemer eller udfordringer, så spørg bare løs.

Venlig hilsen Jan.

Find Poulsens billede

Hej

Vi har for nogle år siden installeret holdingtank bag skottet i toiletrummet. Der var allerede to huller i skottet da båden fra ny var leveret med en stål tank som en tidligere ejer havde demonteret.

Vi købte plasttank, ventiler og slanger ved SVB i Bremen noget billigere end du finder det i DK. Jeg har handlet der flere gange over nettet og det har fungeret perfekt.

Det er ganske rigtigt lidt bøvlet at komme til at monterer bag skottet, men det gik. Vi har desværre ingen billeder

Venlig hilsen

Find

Jans billede

Hej Find. Ja, det er rigtigt nok, at det er noget bøvlet og svært at installere holdingtank i toiletrummet, fordi der ikke er meget plads. Samtidig har jeg skiftet søventilerne ud Tru Design, som er lavet af komposit, med glasfiber. Dyrt, men herefter skal jeg ikke tænke på tærings problemerne. Jeg har taget masser af billeder af projektet, som forhåbenligt bliver færdigt her i weekenden, men har aldrig fundet ud af hvordan man sætter billeder ind her. Venlig hilsen Jan

Annonce