Tunø havn

2.916665
Gennemsnit: 2.9 (12 stemmer)
Tunø Hovedgade 125
Odder 8300
Danmark
55° 56' 56.0076" N, 10° 27' 13.8276" E

Tunø er placeret mellem Samsø og Jylland - cirka 15 sømil sydøst fra Århus. Tunø er en fredet ø der kan byde på en sjælden smuk og afvekslende natur med sine høje klinter, strandenge og helt urørte mose- og strandarealer. Øen er bilfri, men du kan møde enkelte traktorer samt øens ambulance.

File 2535

Havnen er lille og meget hyggelig

Der er færgeforbindelse til Hou med Tunøfærgen, det tager cirka en time og sejle over.

Flere gårde på Tunø sælger grøntsager langs hovedgaden fra havnen til bymidten. Der findes en købmand cirka en kilometer fra havnen, hvor man kan proviantere. Dieselolie, benzin og gas købes også i Tunø Købmandsgård.

I mejeriet på hovedgaden 4 kan man spise i restauranten. Restauranten har åben, når flaget er oppe.

I havnen er der en krabbebro, så børn og barnlige sjæle kan fiske og lege.

Seværdigheder

Tunø kirke er speciel, idet kirken fungerer som både kirke og fyrtårn. Historien om denne usædvanlige konstruktion går tilbage til 1770erne. Dengang var tårnet en halv snes meter højt, og det stod over for en gennemgribende reparation. I stedet for at reparere tårnet kom det på tale at rive det ned. Admiralitetskollegiet protesterede, fordi kirkens tårn tjente som sømærke. Hvis man ville rive tårnet ned, måtte man i stedet anskaffe et andet sømærke. Løsningen blev en gennemgribende reparation og forhøjelse af tårnet. I dag er fyret et elektrisk vinkelfyr, der sender sit røde, grønne og hvide lys ud i forskellige retninger.

Tunø festival er navnet en populær festival, der hvert år finder sted på øen. Havnen er propfyldt med både, så man kan gå over hele havnebassinet. Kendte navne spiller musik.

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
Sejlerdonnas billede

Som der står skrevet, en hyggelig lille ø med masser af traktor trafik

Christian von Leck Østergaards billede

Koden til internettet står på døren til havnekontoret, og som der står "hvis det virker" og det gør det ikke.

Man får lov til at slå telt op på pladsen lige ved havnen, og i gå afstand findes "Stalden" der har minigolf, is og udskænkning. Der kan spises på kroen, ved Kirken, eller på Mejeriet, der ofte har live musik, der er ikke det store udvalg og husk at bestille bord. På havnekajen findes Røgeriet, som er et hyggeligt sted med udskænkning, a la carte og salg af fisk og røgvarer.

Lidt mærkeligt at man skal helt op til købmanden for at købe diesel, benzin da alt bliver sejlet ind...

Festivalen er super hyggelig. Gennemsnitsalderen på publikum 45-50+. Det er festival på første klasse, du sover godt i båden (måske med eget bad og toilet), ingen fugtig telt sovepose og du kan lave mad som du plejer eller spise godt i land.

Billedet er fra søndag morgen under festivallen 2014, med der er altid plads til en båd mere..

File 11194

Jens Erik Axelgaards billede

Tunø Havn - ikke noget at skrive hjem om!

Vi har altid hørt Tunø havn omtalt i rosende vendinger - den beskrivelse kan vi absolut ikke tilslutte os!
Havnefogeden på Tunø havn har været en legende blandt sejlere - men der må være sket et eller andet - måske er der kommet en ny eller er han bare blevet træt ??
Vi har hørt historier om en havnefoged, som altid var på havnen og modtog gæstesejlerne og venligt viste dem til rette. Han beskrives i meget rosende vendinger som meget bestemt men også imødekommende og hjælpsom herre!
Der er noget der ikke stemmer: Han glimrede i stedet ved sit fravær hele den dag vi var der!
Ganske vist er han på havnen det meste af et par timer hen over aften, men sad mest på sit kontor.
Der er indført "online booking" - jo tak - men nabobådene fik lov til at brede sig ind over de bookede pladser, så der var ikke plads til os der havde booket!! Små både fik lov til at optage kajplads, hvor der kunne have været plads til em 60 fods osv. Andre spærrede for 2 pladser for at reservere til venner på vej.
Vi talte med lokale sejlere fra Hov, som var lige så rystede som os, over anarkiet!
Håber for Tunø Havn, at der var tale om "en enlig svale" og at der igen må komme orden på tingene!

Christian von Leck Østergaards billede

Jeg kan kun give dig ret, Jens Erik. Havnen flyder med affald, for hvis man sætter skraldespande op, skal de jo tømmes. Havne-Vagn er på sit kontor når færgen kommer (to gange pr. dag). Der skulle ikke meget til for at gøre dette skønne sted til et paradis, men det går jo godt som det plejer...

wsjs billede

Ja, det ser ikke ud til at være som det var engang, ærgerligt, for lystsejlerne må være en af de større indtægtskilder for øen i sæsonen.
Til 3,- / min for et bad kunne man nok forvente, at der var bare rimeligt rent i baderummene eller i det mindste stod en skraber, så men selv kunne gøre lidt rent.

Christian von Leck Østergaards billede

Ja desværre flyder alt i Tunø havn. Badet hos kvinderne betales med mønter, og hos mændene med havnekort. Drikkevand på de to midterste broer koster penge, men alle andre steder, på havnen, er det gratis??
Men det er bare et skønt sted i solskin.

HOs billede

Besøgte havnen juli 2015
Hyggelig havn og skøn udsigt, men så er det vist også det.
Beskidte toiletter, en vandslange på broen der ikke kan nå ud til den sidste båd, hundelort mange steder.
Meget er nedslidt, vedligeholder ikke det der er på havnen.
På grillpladsen er slået telte op.
Da det er en bilfri ø, har alle anskaffet sig en traktor, ATV eller larmende knallert.
Det vrimler med traktorer, den første larmede kl. 06,15

Finn Johannsens billede

Hyggeligt naturskøn Ø.
Havnen har set bedre dage...., trist !

Annonce