Sejerø Havn

4.6
Gennemsnit: 4.6 (5 stemmer)
Havneplads
Sejerø 4592
Danmark
55° 52' 48.9972" N, 11° 8' 10.0644" E

Sejerø havn er placeret på vestsiden af øen Sejerø, der er beliggende i Sejerø Bugten. Der er knapt 400 fastboende på Sejerø. Sejrø har fået sit navn efter Valdemar Sejr, der ejede øen i 1200-tallet.

Havnen har en havnegrill, der har åbent i sommermånederne. En købmand findes cirka 1 kilometer fra havnen i Sejerby. Der er mulighed for at vaske og tørretumble tøj. Det koster 50 kroner per vask og 25 kroner per tumbling.

Seværdigheder

Sejerø kirke er en gotisk kirke fra omkring 1275. Kirken er åben i dagtimerne. I kirkens våbenhuset kan man købe et lille hæfte, der fortæller om kirkens bygninger og inventar. Kirken har blandt andet kalkmalerier fra 1558 forestillende bibelske situationer.

Sejerø fyr blev opført i 1852 og er beliggende på Sejerøs nordvestpynt - kaldet Gniben. Fyret, der er gulkalket, står kun 2 meter fra skrænten. Der er mulighed for at komme op i fyret, men kun i følge med fyrpasseren. Telefonnumret er opslået på fyrets dør. Der er en fantastisk udsigt fra fyrtårnet top, hvor man i klart vejr kan se til Samsø og Hjelm.

Naturen på Sejerø er øens hovedattraktion. Sejerøs har et kuperet terræn med flere end 40 bakker, der alle har et navn. Kongshøj mod sydøst er den højeste og rager 30 meter op. Her fra er der en fantastisk udsigt.

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
Poul Erik Kristoffersens billede

En rigtig hyggelig havn og en dejlig ø at besøge

nick steffensens billede

Var på øen flere gange i sommer, hyggelig havn med en super rar havnefoged som gav gratis strøm, hvis jeg købte en forlængerledning i den lokale brugs. Samt et fantastisk velforsynet loft i brugsen, dvs. en rigtig landhandel hvor man kan få de særeste ting. God vind

Trine Søes billede

Så faktisk en udsendelse i TV i forgårs angående Sejerø - og der fik jeg meget lyst til at besøge øen. Så måske vi kan nå at gæste den i 2012.

nick steffensens billede

Ohøj. Jeg vil bare lige slå et slag for Sejrø og havnen derovre.
Igen i år har jeg besøgt den hyggelige ø, flere gange. Jeg har aldrig været der, før jeg fik båd, og kender ingen derovre. Så jeg er helt objektiv i min bedømmelse.
I sommer snakkede jeg med Søren, havnefogeden, han måtte erkende en vis misundelse ift. os i det sydfynske, alle de sejlturister der, hvert år besøger vore farvande og især havne, dem kunne de godt bruge nogle flere af på Sejrø, og som han sagde har de ingen sejler tradition på øen selv. Det er en udpræget landbrugs befolkning og kun, meget få sømænd, der beboer øen. Der er kun en håndfuld sejlbåde hjemhørende havnen derovre.
Allerede første gang jeg besøgte Sejrø blev jeg tilbudt at låne en cykel, sådan helt uopfordret, så jeg nemmere kunne komme frem og tilbage mellem havnen og byen. Senere fik jeg tilbud om visse ydelser, af havne mæssig art, mod at jeg købte lidt grej i den lokale brugs. Jeg er også blevet tanket godt op med den lokale snaps, som man kan købe på havnen, i en lille hyggelig bod, hvor man også meget nemt ryger i snak med de indfødte.
Underholdning er der også på havnen, i form af harmonika spil og sang, som fremføres af hende der samtidig passer naturudstillingen, en dejlig anderledes kvinde, som også kan snakke.
Selve øen er også en tur værd. Den er ret kuperet og vejene snor sig, på kryds og tværs, med flere gode udsigts punkter, og små spisesteder og en meget fin kirke.
Så kommer i, i nærheden af sjællandsodde, så slå en smut forbi Sejrø og vis at de ikke er helt glemt af os sejlere.
God vind. Nick Blaatunge.

Annonce