Norsminde Lystbådehavn

Viser nuværende, publicerede udgave af harbour Norsminde Lystbådehavn, sidst redigeret af wsj den 24/01/2015 - 13:27
3.666665
Gennemsnit: 3.7 (9 stemmer)
Havnens telefonnummer: 
20 14 16 54
Gl. Krovej 1
Odder 8300
Danmark
56° 1' 24.3084" N, 10° 15' 48.5604" E
Andre faciliteter: 
Krabbebro for børn
Havnepenge: 

Under 12 m: 150 kroner i døgnet
Over 12 m: 200 kroner i døgnet.
Inklusiv el og bad.
Betales på havnekontoret mellem 19.00-20.00 - ellers i kuverter, der er ophængt ved kontoret.

Antal havnepladser: 
90
Frihavn: 
Nej
Blå flag: 
Nej

Norsminde lysbådehavn er placeret ved indløbet til Norsminde Fjord, syd for Århus. Området har en spændende natur, og havnen er lille og hyggelig. Så langt tilbage som omkring 6600 f.kr. findes der spor af beboere i Norsminde. Det er den epoke, der kendes som Maglemosekulturen. Desuden har vikingerne boet i Norsminde. Området er utrolig velegnet til traveture

På broerne er vand og mulighed for tilslutning af el. Der er små toiletter og badeforhold, men bad er inkluderet i havnepengene. Adgang til toilet og baderum sker ved hjælp af en kode der fås hos havnefogden. Koden er også ophængt i et lille rum, hvor man også kan betale havnepenge, såfremt havnefogden ikke er tilstede.

Norsminde Kro, der er fra 1693, ligger ligeledes på havnen og byder på kulinariske specialiteter - bestemt et besøg værd. Her er også mulighed for overnatning.

Der er cirka. 6 km. til Saksild, hvor der er mulighed for at provianterer. Der er 12 km. til Odder, der byder på rigtig mange indkøbsmuligheder. Der afgår bus til Århus - busturen tager cirka 30 minutter.

. Norsminde Havn er også kendt for "Fiskehuset" hvor der kan købes friske fisk og fiske specialiteter som serveres straks i det hyggelige Cafeområde.

Besejling: 
Havnen kan anløbes døgnet rundt i sigtbart vejr. Havnen er meget præget af ind – og udadgående strøm, hvilket kan gøre det vanskeligt, når man skal ud af det lille løb. Havnen kan anløbes med en dybgang på op til 1,8 meter. Vær opmærksom på Norsminde Flak, der ligger placeret øst for indløbet. Kommer du sydfra, passer du mellem nordkosten ved Kysing Hage og den røde bøje vest for Norsminde Flak. Styr derefter kurs 230 grader mod havnen. Kommer du anløbende nordfra, skal du sejle øst for den grønne bøje ved Hesbjerg Grund, og dernæst holde kurs 220 grader mod Norsminde Havn. Vær opmærksom på at tilsanding kan forekomme i indsejlingen, så hold moderat fart.

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
Maxi Sejler Aarhuss billede

Anløb kan af og til vanskeliggøres af strømforholdene

Allan Stenders billede

Vi påtænker et visit en gang i starten af næste uge. Vi stikker 1,7, kan nogen sige om det giver problemer?

peter møllers billede

Har været der med spækhuggeren der stikker 1,6 m uden problemer. Gik ind og ud for sejl. Har oplevet at strømmen løb mere end 1 knob

Christian von Leck Østergaards billede

Allan, hvis du kan komme ind i Hejlsminde, så kan du også her. Norsminde har det hele, milijø, kro, cafe og ca. en km. nede af stranden en god nudist-strand. God fornøjelse

DEAGELDADs billede

super havn, mangler kun indkøbsmuligheder.

Annonce