Kongsdal Lystbådehavn

Viser nuværende, publicerede udgave af harbour Kongsdal Lystbådehavn, sidst redigeret af Kirsten Lauridsen den 04/08/2015 - 13:18
4.5
Gennemsnit: 4.5 (2 stemmer)
Havnens telefonnummer: 
50515786
Kongsdal Havn 8, Assens
Mariager 9550
Danmark
56° 41' 2.1876" N, 10° 4' 18.12" E
Havnepenge: 

Alle både uanset størrelse koster 120 kroner i døgnet. Er man medlem af Frihavns eller Fjordordningen koster det 25,- / døgn. El kan købes via tallykey kort, der kan købes i havnen.

Antal havnepladser: 
102
Frihavn: 
Frihavn
Blå flag: 
Nej

File 3175

Kongsdal lystbådehavn er placeret i den smukke Mariager Fjord. Havnen ligger godt i læ for alle vinde.

På østsiden af klubhuset findes et udekøkken med gasgrill og varmt/koldt vand. Der findes også et grill område, som man er velkommen til at benytte som gæstesejler. På havnen findes en lille grillbar kaldet Cafe Fyret, og her er der god udsigt udover hele havnen.

Det er gratis at låne cykler.

Kongsdal Bådelaug har hjemhavn i Kongsdal Lystbådehavn.

Sevædigheder

Danmarks første cementfabrik, beliggende ved Kongsdal i Mariager Fjord, blev bygget i 1883-84. Fabrikken fik navnet Cimbria. Ti år senere blev cementfabrikken Dania bygget. I midten af 30erne blev de to fabrikker slået sammen til én fabrik under navnet Dania. Cementproduktionen ophørte i 1984, og stedet er nu åbent for offenligtheden. I Danias gammel smedie kan man hver torsdag opleve det gamle smedehåndværk. Specielle opgaver kan bestilles og udføres på gammeldags måde.

Besejling: 
Kongsdal Lystbådehavn kan anløbes døgnet rundt. Kommer du fra øst, kan havnen kun anløbes i Hadsundsbroens åbningstid. Havnen er ikke fyrbelyst, men de oplyste broer ses tydeligt. Der er en fartbegrænsning på 7 knob i Mariager Fjords gravede rende. Både der har modgående strøm, skal afvente både med medgående strøm. Der er en fartbegrænsning på 3 knob i havnebassinet.

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
Finn Johannsens billede

Smukt beliggende havn, med fine faciliteter.

Annonce