Hjarbæk Havn

Viser nuværende, publicerede udgave af harbour Hjarbæk Havn, sidst redigeret af Trine Søe den 16/07/2011 - 08:47
5
Gennemsnit: 5 (2 stemmer)
Havnens telefonnummer: 
23 39 25 06
Hjarbækvej
Løgstrup 8831
Danmark
56° 31' 52.5324" N, 9° 19' 7.1436" E
Havnepenge: 

Alle både uanset størrelse koster 100 kroner i døgnet. Havnen er medlem af frihavnsordningen, hvor både betaler 50 kroner i døgnet.Betaling lægges i postkasse på miljøskur ved Slæbested.

Antal havnepladser: 
122
Frihavn: 
Frihavn
Blå flag: 
Nej

File 2691

Hjarbæk havn er placeret i Limfjorden. Hjarbæk ligger meget idyllisk omgivet mod nord og øst af stortformet bakkelandskab, som går helt ud til kysten og afsluttes med bratte klinter. Mod sydvest er et blidere, kuperet landskab, der gradvist glider over i engstrækninger. Hjarbæk Fjord er i sin helhed fredet og udlagt til fuglereservat. Hjarbæk havn er bestemt et besøg værd.

Hjarbæk kro findes på havneområdet. Kroens bygninger fungerede tidligere som toldsted, men nu er det muligt at indtage en bid mad. Kroen har åbent fra marts til oktober.

Der er cirka 2,5 kilometer ind til Løgstrup, hvor man finder posthus, apotek og special forretninger.

Seværdigheder

Området omkring Hjarbæk havn indbyder til vandring i den smukke natur.

Hjarbæk havn er hjemsted for Hjarbæk Sjægtelaug. Hjarbæk Havn er ikke blot stedet, hvor man kan gå en tur på broerne og se de velholdte sjægte. Man kan også se dem på fjorden med deres karakteristiske rødbrune sejl.

File 2693

Sjægter ved broen I Hjarbæk

Vi man være sikker på at se dette syn, skal man komme en tirsdag eller torsdag aften i sommertiden. Tirsdag er der kapsejlads med start kl. 19 og torsdag er der børnesejlads, som starter 18.30.

Besejling: 
Hjarbæk Havn kan anløbes dag og nat, men kun i lyst og sigtbart vejr. I dæmningen over Virksund findes en gennemsejlingssluse, der er 30 m lang og 7 m bred og med en dybde på 2,5 m ved middelvandstand. Rendens W-side er afmærket med tre grønne stager med topbetegnelse og E-siden med to røde stager med topbetegnelse. Der kan forekommer bundgarn og andet fiskegrej i området. Sivbevoksning kan ligeledes give vanskeligheder. Der er en fartbegrænsning for motor i Hjarbæk Fjord på 8 knob grundet fuglereservatet.

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
Else Mørks billede

Lille havn i smukke omgivelser. Kro med friske fisk, klubhus med køkken og bad, - lidt langt til Brugsen i Løgstrup. Campingpladsen ad vej til højre og op over bakkerne - har det meste:)

Annonce