Hørby Lystbådehavn

3.5
Gennemsnit: 3.5 (2 stemmer)
Hørby Færgevej
Holbæk 4300
Danmark
55° 44' 5.0064" N, 11° 42' 24.5448" E

Hørby Havn er en lille idyllisk havn beliggende ved Holbæk fjord på Tuse Næs - 0,8 sømil nord for Holbæk Havn. Gæstesejlere kan bruge ledige grønne pælepladser eller gæstebroen lige nord for indsejlingen.

Provianteringsmuligheder (Dagli' Brugsen) findes i Udby, 2,6 km nord for havnen. Havnen har et par cykler, der lånes ud til gæstesejlere. Der går bus til Holbæk, der byder på et væld af oplevelser.

Hørby Bådelaug har hjemhavn i Hørby Havn.

Seværdigheder

Hørbygaard er en ældre herregård. Herregården har haft skiftende ejere gennem tiderne - blandt andet Kong Christian VI. I 1748 kom Hørbygaard gennem ægteskab til slægten Castenskiold og har været i samme slægts eje siden. Hørbygaard drives i dag som almindeligt landbrug.

Hørby Færgekro er placeret ved et færgested, der kan føres helt tilbage til 1730. I gamle dage eksistrede der en færgerute fra Hørby til Holbæk.

File 3385

Hørby Færgekro ligger helt ned til Holbæk Fjord

I 1968 brændte kroen ned, og blev sidenhed genopbygget i en moderne fladere stil. Hørby Færgekro optræder blandt andet som lokalitet i et enkelt afsnit af Rejseholdet, der er blevet vist i TV.

Annonce