Guldborg Havn

Viser nuværende, publicerede udgave af harbour Guldborg Havn, sidst redigeret af Trine Søe den 05/01/2012 - 15:14
4.2
Gennemsnit: 4.2 (5 stemmer)
Havnens telefonnummer: 
54 70 11 14
Guldborgvej 350
Guldborg 4862
Danmark
54° 52' 14.0412" N, 11° 44' 46.2948" E
Havnepenge: 

Både under 9 meter i længden koster 115 kroner per døgn.
Både mellem 9-12 meter i længden koster 140 kroner per døgn.
Både mellem 12-15 meter i længden koster 165 kroner per døgn.
Havnepenge betales i Café Lagunen i tidsrummet klokken 10-11 eller klokken 20-21. Ved manglende betaling opkræves et gebyr på 50 kroner.

Antal havnepladser: 
55
Frihavn: 
Nej
Blå flag: 
Nej

Guldborg Havn er placeret på nordøst siden af Lolland - lige ved siden af Guldborgbroen. Havnen ligger på det smalleste sted mellem Lolland og Falster, så man har rig mulighed for at følge med i livet på begge sider af Guldborgsund.

Havnens klubhus er åben for alle gæstesejlere, hvor man også finder havnens servicebygning med toilet og bad. Benzin og diesel kan købes i OK-tanken ved Dagli'Brugsen, der er placeret cirka 300 meter fra havnen. Der er gratis internet i havnen. Der afgår busser til Vordingborg og Nykøbing Falster.

Café Lagunen er placeret i forlængelse med havnens klubhus, og restauranten/caféen har en fantastisk udsigt udover Guldborg Sund.

Guldborgland Bådelaug har hjemhavn i Guldborg Havn.

Seværdigheder

Majbølle Mølle er placeret cirka 2 kilometer fra havnen. Møllen er opført i år 1896. Vindmøllen er en hollandsk mølle, og den er utrolig smuk. Møllen er bygget som kornmølle og var i drift indtil 1982.

Guldborg ligger ved siden af Storskoven, hvor man blandt andet kan finde rester af fortidslevn. Det er også her man kan se skanseanlægget kaldet Svenskeskansen, der blev brugt under svenskekrigen i 1659.

Besejling: 
Guldborg Havn kan anløbes døgnet rundt, når der er lyst og sigtbart vejr. Kommer du nordfra kan havnen dog kun anløbes i Guldborgbroens åbningstider. Højden på broen er 4 meter, dog kan broen åbnes, når trafikken tillader dette. Broen skal passeres for motor. Anløbes havnen fra syd, er man afhængig af åbningstiderne for Kong Frederik IXs bro. Der udføres reparationsarbejder på broen, som derfor er lukket for skibstrafik kl. 6-9 og 15-18 fra 22. februar til 7. september 2011 begge dage inklusive. Åbningen af broen begrænses til en gang i timen. Dog vil der i sommermånederne blive åbnet for broen 2 gange i timen. Guldborg sund er ikke fyrbelyst, men havnens broer er belyste. Vær opmærksom på at havnens sydlige bassin er meget lavt. Mange er grundstødt, det lave vand starter kun 20 meter syd for den yderste bro. Gå vinkelret mod land tæt ved broens sydende eller brug havnens nordlige bassin, der er dybere.

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
Finns billede

Super havn - Hyggelig - "gratis" bad og gode toiletter og bad forhold - Kan varmt anbefales.

christian ilsøes billede

Rigtig hyggelig havn og en rigtig god cafe. Kan være urolig ved Nordlig vinde. Daglig Brugsen er tæt på

Annonce