Gudhjem S Havn

0
Ejnar Mikkelsensvej 21
Gudhjem 3760
Danmark
55° 12' 44.0568" N, 14° 58' 20.5356" E

File 1005

Gudhjem S havn er ofte populær i sommermånederne, hvor det kan være vanskeligt at få en plads. Havnen ligger meget idyllisk omgivet af Gudhjems klipper, og det kan næsten ikke blive mere bornholmsk end her.

Gudhjem er kendt for sine mange røgeovne. I Gudhjem begyndte fiskerne først at røge sild, men udvidede deres produktion til også at omfatte pølser i vintermånederne, hvor man ikke havde sild.

Der er færgeforbindelse til Christiansø.

Seværdigheder

Oluf Høst museet har til huse i Gudhjem. Oluf Høst var en Bornholmsk maler. På Oluf Høst museet er der museumsbutik og biograf, der viser film om mennesket og kunstneren Oluf Høst - derudover kan nogle af hans værker naturligvis opleves på museet. Museet holder til på Løkkegade 35 i Gudhjem. Der er lukket på mandage.

Sol over Gudhjem er navnet på et berømt stykke smørrebrød. Smørrebrødet bliver kun bedre af at blive indtaget i Gudhjem. Derudover kan de anbefales at besøge et af byens mange røgerier.

Gudhjem Museum er indrettet i byens gamle stationsbygning. Museet udstiller primært kunst. Udstillingen skifter løbende. Det koster 25 kroner i entré, og der er åbent alle ugens dage.

Annonce