Espergærde Havn

5
Gennemsnit: 5 (1 stemme)
Ved Havnen 3
Espergærde 3060
Danmark
55° 59' 32.622" N, 12° 33' 44.6292" E

Espergærde havn er placeret ved Øresund syd for Helsingør. Havnen er en lille fiskeri- og lystbådehavn, der dog er meget idyllisk og charmerende. I sommermånederne spærres havneområdet af for kørende trafik.

På havneområdet findes en kiosk, hvor man kan handle de mest nødvendige varer, såsom brød, pålæg, øl og vand. Ønskes et større udvalg er der cirka 1,4 kilometer til Espergærde Centrum. Havnen byder også på en rigtig god fiskehandler, der sælger små madpakker lige til at tage med på tur.

Espergærde Sejlklub har hjemhavn i Espergærde havn.

Seværdigheder

Der er en meget lækker badestrand lige ved havnen. Stranden er meget populær, og er vejret godt vil der være mange mennesker ved stranden.

Louisiana, der er et moderne kunstmuseum er placeret syd for Espergærde ved Humlebæk. Louisiana er et internationalt museum med en betydelig samling af moderne kunst. Med sine over 3.000 værker er museets permanente samling blandt Skandinaviens største. Samlingen tager udgangspunkt i tiden efter 1945 og indeholder stort set alle genrer - med hovedvægt på maleri og skulptur.

Annonce