Birgitte Larsens billede

Tursejlere med store drømme

Jeg lægger op til debat omkring ture. Hvor skal turen gå hen? hvad har andre oplevet på samme tur? Hvad er der at anbefale?

Sejlbåd fra Holland til Danmark

Hej alle. Jeg er helt ny i sejlads men min kone er nærmest vokset op på en båd, og vi har derfor besluttet os for at føre sejler traditionen videre til vores tre børn. Vi har søgt en del både i Danmark men har fundet ud af at der er væsentlig flere interessante både i Holland. Vi har forelsket os i en 32 fods Bavaria fra 2005 men her kommer vi så i problemer. Hverken min kone eller jeg er i stand til at tage den tur med vores nuværende evner. Kender i nogen der vil være klar på en tur fra Holland til Kaløvig (Aarhus) med alt betalt plus evt. lidt ekstra i hånden. De skal selvfølgelig være erfarende sejlere.. Jeg vil også være med og gå til hånde. Mvh Nina og Mikael

Flotillesejlads til Baltikum

Hvis der nogle her som kunne tænke sig noget langtursejlads erfaring den kommende sommer, så arrangere jeg en flotillesejlads til Baltikum. Vi sejler direkte til Tallin (ca. 500 sømil), så der skal regnes med 4 dage på åben hav. Der er mulighed for bailout på bornholm, gotland evt letland undervejs hvis det bliver for meget. Turen hjem foregår ved kystsejlads langs estland, letland, litauen, polen, tyskland (evt. kaliningrad). Jeg er tursejler konsulent for Dansk sejlunion og denne flotille foregår i Sejlunions regi. Jeg har VHF/MF/HF radio om bord, så vi vil aldrig være helt uden kontakt til land. Vil i høre mere eller tilmelde jer så skriv til mig, carsten@sejlsport.dk. Her er chancen for at få lidt "wow" effekt på din sejler CV.

2 danskere reddet ved Bermuda.

To danskere reddet i land nær Bermuda. De to måtte tilbringe fem timer i redningsflåde, efter deres båd begyndte at tage vand ind midt ude i "ingenting". En sejltur fra Bermuda til Azorerne udviklede sig lørdag eftermiddag dansk tid dramatisk for to danske sejlere, da deres båd pludselig begyndte at tage vand ind. De to danskere måtte i redningsflåden og alarmerede hurtigt Søværnets Operative Kommando (SOK) i Danmark. "De ringede direkte til os ved hjælp af en satellittelefon. Derefter tog vi kontakt til amerikanerne, som sendte et fly derud, mens et finsk flådefartøj sejlede derud og hjalp dem i sikkerhed," siger vagthavende ved SOK. Danskerne måtte tilbringe mere end fem timer i redningsflåden, inden de blev hjulpet om bord på det finske skib. "Det skete 1100 kilometer øst for Bermuda, så det er midt ude i ingenting," siger den vagthavende og fortsætter: "Der er tale om en lystbåd, som var på vej fra Bermuda til Azorerne. De to personer er i sikkerhed nu, og de er ved godt mod." SOK har endnu ikke yderligere oplysninger om, hvem de to personer er, og hvor i Danmark de kommer fra. Kilde: http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-50516520:danske-sejlere-reddet-ved-bermuda.html?forside

33 dage i life raft

Det blir spændende at læse mere http://jp.dk/udland/article2623365.ece

Flotillesejlads Sydengland 2012

I dag læste jeg en interessant artikel om alle de ting, der foregår i Sydengland næste sommer. De har jo OL derovre, og samtidig har de (mildt sagt) store traditioner for at sejle. Se linket nedenfor, som fortæller om f.eks. regattaer med skønne gamle AC-både, som forgår i juli-august. Og så var det jeg tænkte, at det kunne være skønt selv at sejle til f.eks. Cowes næste sommer. Og inspireret af, at nogen sidste år arrangerede flotillesejlads til Skotland, så tænkte jeg, at sådan en kunne man også arrangere via Sejlnet. Planen kunne f.eks. være, at man mødtes et sted i det sydfynske og så sejlede mere eller mindre sammen via Kielerkanalen. På den måde kunne man tage turen hovedsagelig som dag-sejladser. Man kunne også forestille sig, at de som havde tid nok, kunne tage hele turen ud og hjem med flere uger i Sydengland. Andre kunne nøjes med at sejle på enten ud- eller hjem-turen. Altså "flyvende udskiftning" på nogle af gaste-pladserne. Jeg ved, at det er et temmeligt ambitiøst forslag, men gruppen her hedder jo "store drømme", så hvorfor ikke... ;-) http://pleasure.dk/fri/artikel/218442/soefartsnation_kipper_med_flaget_for_ol.html

Søger erfaring med Nordsøen

Hej Alle! Jeg har fået en drøm om at sejle til Edinburgh i min 14-fods Lynæsjolle. Til forberedelserne skal der selvfølgelig ske en masse, men er der nogen der har erfaring med at sejle over Nordsøen? Hvordan er trafikken og vejret? Turen kommer til at gå Thyborøn-Edinburgh.

Thailand

Er der nogen, der har nogle erfaringer med at leje både i eksempelvis Thailand? Vi kunne nemlig godt tænke os at prøve at sejle derude muligvis til næste jul. Har surfet diverse sider, men det ser godt nok meget dyrt ud.

Så kunne være rart at høre fra andre, der eventuelt har prøvet det eller sidder med noget brugbart information.

Trine


drømme om sejle derudaf

Dejligt at se, at der er kommet en tursejlergruppe.

Jeg holder af at sejle, og jeg var i starten en af de mange "konesejlere". Men jeg mente, at det var på tide at blive sødygtig for en middelgammel kone som mig. Så for nogle år siden tog jeg duelighedsbeviset, og siden har jeg følt mig mere klædt på til livet til søs. Men jeg holder dog allermest af at sejle med min mand Morten.

Vi har oftest lejet en båd sydpå, når vi har holdt ferie. Vi drømmer dog om at sælge lejligheden og købe en lidt større båd og så bare sejle derudaf. Noget af det, der har inspireret os allermest er Troels Kløvedals rejseoplevelser. Det er fantastisk at se og høre ham fortælle.

Næste sommer påtænker vi at leje båd i Grækenland - et sted vi har sejlet før. Det var alt for nu.

Charlotte Rasmussen


Annonce