Trine Søes billede

Træskibe

Her er gruppen for elskere af træskibe.

Oliebad

Vi har givet vores gamle Nordiske Folkebåd en ordentlig omgang penetrerende olie. Det har hun øjensynligt været glad for. Hun skinner og træet virker mættet af olien nu. 

Det har været en let sag at smøre primer på oven på det olierede træ, hvor olien er næsten hærdet helt op.

Hvert år har en del af bordene været "nøgne" når hun kom op, fordi bundmaling og primer var skallet af i sommerens løb. Jeg glæder mig til at se, om de 4 gange Owatrol olie har gjort en forskel.

De lyse pletter, som ses på bordene er naglerne, som vi har spartlet ud. I processen med afskrabning/slibning blev en del af naglerne åbnet.

[ibimage==9922==Bredde_200_px==Bredde_400_px==self==null]


Fyn Rundt for Bevaringsværdige Skibe 2012

Fyn Rundt for Bevaringsværdige Skibe


I uge 30 sejler omkring 40 gamle skibe kapsejlads Fyn Rundt. I 2012 anløber skibene Kerteminde, Middelfart, Sønderborg, Marstal, Faaborg og Svendborg.

Alle er velkomne til at sejle med på skibene, enten hele ugen eller for en enkelt dag. Kontakt Maritimt Center hvis du vil med på et togt Fyn Rundt.

Se mere på www.fyn-rundt.dk

Svendborg, fredag den 27. juli 201.
Fredag den 27. juli afsluttes sejladsen Fyn Rundt i Svendborg. De ca. 40 sejlskibe der har sejlet rundt om Fyn vil ankomme til Svendborg Havn ca. kl. 15.
Skibene lægger til ved Honnørkajen, Sejlskibsbroen og ved Frederiksø. Det er altid spændende at se besætningerne arbejde, når de lægger de mange skibe til samtidig.

 

Søndag den 22. juli:
Kerteminde (en del skibe forventes at ankomme lørdag)
Mandag den 23. juli:
Kerteminde (ca. 8.00) - Middelfart (ca. 16.30)

Tirsdag den 24. juli:
Middelfart (ca. 8.30) - Assens (ca. 17.00)
Onsdag den 25. juli:

Assens (ca. 9.15) - Sønderborg (ca. 17)
Torsdag den 26. juli:

Sønderborg (ca. 10) - Faaborg (ca. 16)
Fredag den 27. juli:

Faaborg (ca. 10) - Svendborg (ca. 15)

 


Andet end store sejlskibe.

Hej Går udfra denne gruppe også er for andet end store sejlskibe. Jeg havde en ombygget kutter, simpelhen det mest rolige og stabile fartøj, med en vægt på 12 ton. Men det var svært at komme ind imellem pælene i de fleste marianer. Da den var rimelig fladbundet og med en propel på størrelse med en lastvognshjul, kunne den kun styres på frem og tilbage i hurtige ryk. Fa... sjovt at se alle bådene hoppe rundt når vi flyttede det halve af vandet i havnen frem og tilbage. Alle manøvre med at lægge fra land foregik med spring, ellers kunne man sgi ikke få den ud. Jeg elsker at rode rundt med både i fritiden, men den tog godt nok for meget af min fritid, det er en skrue uden ende, at gå igang med en så stor sminket gammel gimpe af en dame:-)

Støt de gamle træskibe

Støt bevarelsen af de gamle træskibe, lej dem evt. til events. http://kortlink.dk/maritimtcenter/adcu

Annonce