Jesper Hansens billede

Det sydfynske øhav

Der er superdejligt i Danmarks bedste sejlområde, det vi kender som det sydfynske øhav. Her er masser af havne og liv om sommeren. Jeg håber, vi i gruppen kan udveksle erfaringer om, hvilke havne der er gode og besøge. Hvad man skal og ikke skal - kort sagt alt, hvad der har med sejlads i dette området at gøre.

Dyreborg havn

Rigtig hyggelig lille havn

Ærøskøbing Havn

Gode faciliteter, fair priser, godt for ungerne (ny legeplads). Kan klart anbefales.

Skarø Festival - Love In

Jeg tænker at sejle til Skarø festivallen Love In. Jeg har ikke været der før, så jeg er ikke klar over hvor længe før festivallen starter man skal være i havnen for at kunne få plads. Er der nogen herinde der har erfaring med havnen og pladser i den, mens festivallen står på?

Nær-påsejling i Svendborgsund

Hej Jeg læste lige på http://www.fyens.dk/article/2341362:Svendborg--Faerge-drama----Vi-kunne-hoere-kvinde-skrige og http://www.fyens.dk/article/2340956:Svendborg--Soefartsstyrelsen--Kaptajn-handlede-korrekt om en nylig nær-påsejling i Svendborgsund. Jeg undrer mig lidt over søfartsstyrelsens vurdering af sagen - altså at lystbåden skulle gå af vejen. Jeg skal lige sige at jeg kun har min viden om sagen fra disse artikler. Så vidt jeg kan se på billederne nærmer færgen sig lystbåden i dens bagerste 135 grader og der dermed er tale om en overhalingssituation. Reelt burde lystfartøjer nok have sat et dagsignal for ikke under kommando hvilket ville medføre at stadig skulle færgen gå af vejen - lige meget hvad vinkel han nærmede sig lystfartøjet. Derudover lave færgen sin undvigemanøvre færgen til bagbord for at undgå sammenstøddet hvilket også umiddelbart er forkert i forhold til søfartsreglerne - selv hvis det var den anden der skulle gå af vejen som udgangspunkt. Der kan selvfølgelig være gode grunde til at bryde denne regel - f.eks. i form af for lav dybde til styrbord for det skib han vil undvige. Der er omvendt heller ikke tvivl om at lystbåden nok forbrød sig imod: - Ikke at holde behørigt udkig - Ikke at sætte et "ikke under kommando" dagsignal så man havde kunnet se hans ekstraordinære situation - Muligvis ikke at være i sødygtig stand da han står til søs. Er der nogen her der kan komme med et bud på hvorfor at søfartsstyrelsen mener at det var lystbåden der skulle vige for færgen. Jeg er helt enig i at det ville være godt sømandskab, men hvis sammenstøddet var sket og det var endt i retten så havde "lyst viger for brød" ikke haft nogen særlig betydning for rettens vurdering.

paradis i danmark.

Sydhavet, vi sejler til ærø, og har været der, det kan kun anbefales, se marstal, oplev atmosfæren, hyggelige små knejper, museum, og meget andet.

Hvilke havne bør man besøge?

Jeg ved, at jeg er tidligt ude, men jeg vil gerne igang med at planlægge næste års sommerferie togt. Turen går blandt andet til det sydfynske øhav. Men hvilke havne er gode, og hvad skal jeg se? Vi bliver 3 voksne mennesker ombord næste sommer - muligvis med et par gæster, der står af og på undervejs.

Faaborg et besøg værd

Vi var forbi Faaborg på sommerens togt - en havn jeg varmt kan anbefale andre sejlere. Det var bare så hyggeligt, og der var indkøbsmuligheder for fruen og underholdning for børnene. Jeg havde nok i en kold øl og udsigten fra båden.

Tips

Jeg glæder mig til at høre nogle tips om steder :-)

Annonce