Snipe

fblikebutton_field

Beskrivelse af bådmærke

Lille tomands sejljolle designet af William F. Crosby i 1931. Bådens klassetegn er silhuetten af en bekkasin - snipe er det engelske navn for bekkasin. Der sejles Snipe i 26 forskellige lande, og i hele verden er der blevet konstrueret mere end 30.000 Snipes.

Den har udviklet sig til en kendt, taktisk kapsejladsjolle med kapsejladsfelter i hele verden. Dette gælder især i USA, men også i andre lande, f.eks. Norge, findes der mange Snipes. Snipen er simpel og lille, hvilket gør den nem at sejle, men samtidig er niveauet i toppen højt.

Snipen bliver bygget af bådebyggere rundt om i verden efter strenge regler fastsat af klasseforbundet. Reglerne sikrer at bådene trods forskellig producent er meget ens og at de alle er meget holdbare.

Snipeklassens klasseforbund heder SCIRA, en forkortelse af the Snipe Class International Racing Association. Klasseforbundet har sæde i San Diego, USA og udgiver et blad ved navn Snipe Bulletin. Det udgives fire gange årligt til alle medlemmer af klasseforbundet i hele verden.

Besætning 2 mand
Længde 4,65 m
Bredde 1,53 m
Dybgang (ca.) 1 m
Vægt (min) 193 kg
Storsejl 10,8 m

Annonce