Britt

0
Din bedømmelse: Ingen
Båd mærke og model: 
MMSI: 
219019583
Kaldesignal: 
xpe6136
Byggenummer: 
322
Produktionsår: 
1979
Hjemmehavn: 
Nuværende ejer: 
Interesseret i: 
Tursejlads
Datoer: 
Ons, 27/11/2013

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
Maovs billede

Fin båd Smile, har aldrig set dem med teakdæk. Hvilke motorer har du i din ?
Mvh
Martin

Steen Øxenbjergs billede

Hej Martin

Tak for din kommentar. Jeg havde i flere år jagtet den helt rigtige Apollo 32 tt, og fandt dette helt unikke eksemplar i Tyskland sidste år.

Motorer: 2 stk. Ford Lehman 2704 ET, turbo m. intercooler og 185 HK

Maovs billede

Hej Steen. Hold da ferie, har aldrig hørt om så store motorer i en apollo 32. Min har 2 gange 80 hk. Hvor meget bruger de pr. Time? Må man spørge hvad du måtte betale for den. Jeg mener at have læst, at værftet først lukkede i 1984, men har aldrig set en apollo yngre end 1980. Min er den sidste udgave med pantry i styrbord side og den er fra 1979. Er du blevet glad for den.? Mvh Martin

Steen Øxenbjergs billede

Hej Martin

Ja, det er et par ordentlige klodser som fylder godt under dørken. De er forøvrigt hovedoverhalet for 5 år siden, og den tidligere ejer nåede kun at sejle få timer før han blev syg.

Det er altid interessant at få en fornemmelse af markedsprisen på noget man selv ejer, så du må godt spørge.
Den står mig i ca. 370000 kr. og jeg (og min hustru) er rigtig glade for den.

For mig er den indbegrebet af en klassisk dansk motoryacht. Gode proportioner. smukke linier, solidt bygget og et interiør som minder om en gammel DSB jernbanefærge. Hvad mere kan ønske sig.

Den er også fra 1979 med samme indretning som din, Altså det store pantry i SB. Agter toilet er nedlagt og der kommet skabe og bred seng i stedet for.

Enken som jeg købte skibet af påstod at de brugte 10L i timen, og hvis jeg sejler 8 knob er det ikke helt ved siden af.
Ved 8 knob løber motorer 1100 omdrejninger.
Hvis jeg sejler på kun en motor med samme omdrejninger går den kun en ½ knob ned i fart.
Det er klart, at bliver hestene sluppet løs er det helt andre tal.

Så vidt jeg ved lukkede Claus Baes værfet i 1981. Hvor LM forsøgte videreføre produktionen, som dog stoppede i 1884.
Prisen nærmede sig da 700000 kr, og med en verden på slankekur var den nok svær at sælge. Forøvrigt blev der solgt rigtig mange til Tyskland.

Det kunne være interessant at få oplysninger og billeder af din Apollo. Hvor er din hjemhavn?

Mvh
Steen

Maovs billede

Hej Steen. Vi ligger i Thurøbund, havnen er rigtig hyggelig, men savner lidt komfort. Har lagt nogle billeder af båden ind, som du gerne skulle kunne se. Ville gerne have haft udgaven, med de 2 stk 120 hk, men kunne kun finde nogle med gammel indretning. Vores agterkahyt er også fornyet, men stor seng og pulterrum i stedet for toilet, ganske rart med ekstra plads til fiskestænger m.m. Der er original teak, men ellers fået mere lys aptering, hvilket passer os fint. Der er gammel radar, gps og selvstyre, som fylder, men ikke er så anvendelig. Vi fik vores talt ned til 275.000 kr, men har efterfølgende måtte smide over 60.000 kr i til rep. af eltoilet, hvor der skulle ny pumpe og slanger. Rep af den ene stævnrørspakning, nye batterier og lader, samt noget vvs og el. Der ud over mangler vi ny kaleche og vinterstativ, samt opdatering af el og oliefyr. Ikke nogen billig hobby:-), men er rigtig glad for båden. Har for mange år siden haft en cornet 27 family, men den var alt for levende i vandet og med z-drev. God søndag. Mvh martin

Steen Øxenbjergs billede

Hej Martin

Har jeg ret hvis jeg påstår at skibet hed Manse og var hjemmehørende i Havnsø. Tidligere ejer Kim Høj.
Hvis jeg har ret så jeg på den i Havnsø i juli 2013, men kunne ikke blive enig med Kim Høj om prisen.

Mvh
Steen

Maovs billede

Hej Steen. Det har du fuldstændig ret i Smile. Sjovt, kim sagde der havde været en og ville købe den i sommerperioden og ville give fuld pris, men banken ville ikke låne ham pengene. Tænkte nok det var et salgstrick fra Kims side. Hvad havde du budt? Mvh Martin

Steen Øxenbjergs billede

Hej Martin

Tja! Skal vi ikke bare sige at han har modificeret forhandlingsforløbet lidt.

Han forlangte 375.000 kr. og vi sluttede ved 355.000 kr. hvor han påstod at hans smertegrænse lå.

Jeg fandt stort set de samme frjl og mangler som du nu har kastet dig over, og mente, på den baggrund, at der skulle meget mere luft i budgettet for at skabe plads udbedringer.

Den pris du har givet lyder ok. Du har plads til reparationer/forbedringer og ende ud med et velfungerende skib, som vil holde værdien nogenlunde.

Mvh
Steen Øxenbjerg

Maovs billede

Hej Steen. Ja det må man sige, har nok taget noget tid før ham at erkende. Hvis du har nogle ting eller forslag til båden, så hører jeg da rigtig gerne om dem. Kunne være spændende om du havde nogle ekstra ting, som jeg ikke lige havde set. I skal vel på sommertogt i båden? Vi regner med at sejle sydpå, så håber de gamle Ford motorer holder hele vejen. Mange hilsner. Martin

Steen Øxenbjergs billede

Hej Martin

Jeg kan ikke lige komme i tanke om andet jeg faldt over end det du allerede har beskrevet, og som du er i gang med at udbedre. Dog!! Du omtaler at du skal have en ny kaleche. Så vil jeg anbefale at du tager et kik på min. Det er den flotteste kaleche jeg har set til en Apollo. Den har en kæmpe bagrude og det giver en masse lys og udsyn. Det gør også at det hele ikke ser så bastant ud.

Jeg kan sende dig foto, men du er også velkommen til at komme forbi og se om det falder i din smag. Telf. 4197 3497

Vi havde tænkt os at tage til Limfjorden i en længere periode, men af forskellige årsager bliver det nok kun til kortere ture rundt om Fyn. Men pyt, vi satser på at Limfjorden ligger samme sted næste år.

Når du skriver at i tager sydpå, er det så Tyskland i har i tankerne?

Mvh
Steen

Maovs billede

Hej Steen. Det er meget pænt af dig, tænker jeg gerne vil ned forbi og kigge. Du må samtidig gerne sende et billede, hvis du har mulighed for det. tlf. 20717674, martinoverballe@hotmail.com. Vi har tænkt os at få den lavet ved Schulz i Kolding, har hørt de skulle være de bedste. Var jeres ny da i købte båden?
Det var da træls, at jeres tur gik i vasken. Vi satser på Flensborg og en tur ned mod Schleswig, så håber på godt vejr og svag vind Smile.

Syntes aluminiumen ved vinduerne udvendt er lidt medtaget, så er på jagt efter noget til at rense dem med.

Har i haft båd før Apolloen ?

Mvh
Martin

Steen Øxenbjergs billede

Hej Martin

I skal være velkommen. Ring i forvejen og vi aftaler et tidspunkt.
Jeg finder nogle billeder eller tager nogle nye og sender til dig.

Vores kaleche var et par år gammel da vi købte skibet, men har stort set ikke været udendørs i den periode. Skibet har forøvrigt altid stået i hal om vinteren, og den tid forrige ejer var syg, var den også indendørs.

Jeg har kun hørt godt om Schulz, men forbered dig på at det er dyrt. Jeg har hørt om priser i området 20.000 - 25.000 kr.

Min hustru havde en lille Ørnvig som vi krudtede rundt i, men da vi gerne vil længere omkring skulle vi have en Apollo.
Ørnvigen gik til ungerne.

Vi har nogle bekendte som har taget turen op af Slien til Schleswig, og de anbefaler det.

Aluminium er et herligt materiale, men når der først går hul i den beskyttende overflade og ilt og saltvand begynder at arbejde går det stærkt. Det er ikke til at behandle det kemisk, så slibemiddel, forsegler og knofedt er hvad jeg har brugt. Og det kan man så blive ved med til man giver op, og montere nyt.

I dag sejlede vi til nordspidsen af Bogø, kastede anker på 3 meter vand og nød livet.
Vi mangler en gummibåd og skal have fundet nogle davider som er til at holde ud af se på.

Mvh
Steen

Maovs billede

Hej Steen. Tak for de fine billeder og skal nok ringe i forvejen. I er velkomne til at kigge forbi hvis i kommer på de kanter.
Den ser også rigtig pæn ud. Ja har hørt det skulle være dyrt, men forhåbentlig ikke så ofte den skal skiftes. Vi har davinder på vores, men de er for lave, hvorfor de faktisk mere er i vejen end til gavn. Et rigtig godt råd, få nogle der er høje nok eller få beslag så gummibåden kan sættes lodret op på badeplatformen.

Har fået en vinterplads til vores, var lidt en opgave at finde en hal som var høj nok og ikke kostede 20.000 for en vinterplads.
Ja Aluminium er pænt når det er rimelig nyt og er mere tætte end de gamle gummivinduer, men er lidt vanskelige at have med at gøre når de bliver gamle. De vinduer laves ikke engang mere, så ved ikke lige hvor vi finder nogle nye til vores Apollo, når den tid kommer.

Sov nede i båden i dag, da jeg arbejder 4 km fra pladsen. Helt havblik og lækkert solskin, så var svært at komme afsted på arbejde her til morges Smile.

God dag

Mvh
Martin

Annonce