25 deluxe

Beskrivelse af model

Albin 25 deluxe blev som forgængeren Albin 25 bygget i Kristinehamn, en lille by ved bredden af søen Vänern i Sverige. Modellen blev produceret fra 1971. I alt blev der produceret flere end 2000 Albin 25 og Albin 25 deluxe fra 1968 til omkring 1981.
Båden findes som motorbåd og som motorsejler. Dog er sejlegenskaberne for sejl ikke værd at sende postkort hjem om.
Albin 25 deluxe er designet af Per Brohäll, en svensk skibsingeniør som har æren for flere end 20.000 søsatte både.
Den største kabine fylder halvdelen af længden af båden og er konventionelt indrettet med V-seng/bænke forrest, et pantry agter til bagbord og et toiletrum til styrbord. Der er to køjer i agterkahytten. Køjerne strækker sig fremad under kistebænken i cockpittet.
Styrehuset har roll-back tag, så styrmanden ikke behøver at sidde i skyggen, mens hans passagerer nyder solen i cockpittet. Interessant er, at styrehuset er fastgjort til dækket ved hjælp af skruer, hvilket betyder, at det kan afmonteres i sin helhed, hvis det kræves.
Albin 25 deluxe blev i starten udstyret med en 36 hk Volvo Penta MD3B, som giver en tophastighed på omkring ti knob, afhængig af belastning. Marchhastigheden ligger på ca. 7 knob. I 1975 blev MD3B erstattet af en tilsvarende MD17C, som blev standardmotor for alle både produceret herefter. En økonomisk og utrolig driftsikker 3-cylindret dieselmotor.

Annonce