Express

Beskrivelse af model

Albin Express tegnedes 1978 af Peter Norlin - en af Sveriges mest kendte yachtkonstruktører. De fleste Expresser blev produceret af Albin Marin i perioden 1979 til 1982. Mere end 1100 Expresser er blevet solgt på verdensplan, heraf langt størsteparten i Skandinavien. De fleste sejler idag i svenske farvande, men mange findes også i Norge, Finland, Danmark og Tyskland.

Expressen var et svar på den mere internationalt kendte J/24, med hvilken den har mange fælles træk. Expressen er noget længere og smallere, og har en tungere køl, hvilket resulterer i en noget højere stabilitet.xpressen begynder nu at få nogle år på nakken. Trods det, fremstår den stadig som et af de bedste bådvalg for den som til en rimelig pris vil kombinere kapsejlads med cruising. Det fremstår som højst usandsynligt at vi indenfor overskuelig fremtid vil se en nykonstrueret båd som sælges i et antal der kan måle sig med Expressen.

Der findes idag et relativt stort udbud af brugte Expresser, hovedsageligt i Sverige. Relancering af Expressen har været diskuteret flere gange, men ingen forsøg har kunne hænge sammen økonomisk. ELAN-fabrikken i Ex-Jugoslavien ejer en række Expressformer og driver en vis produktion. Disse både måles dog ikke ind som entype expresser, og udstyres ofte med indenbordsmotor.

Besøg Expressklubben på: http://www.albin-express.dk/

Annonce