Young Gun Classic - 85 glade juniorer windsurfere deltog

Trine Søes billede
5
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 5 (2 stemmer)
Danmark
57° 2' 39.732" N, 8° 28' 49.4616" E

Vellykket blev årets "Young Gun Classic, der blev afholdt i skolernes efterårsferie. Young Gun Classic er windsurf juniorernes største træf i Danmark. I år rundede deltagerantallet 85 juniorsurfere i alderen 7-18 år, og vejret bød på perfekte vejrforhold til alle niveauer.

File 1923

85 glade windsurfere ved årets Young Gun Classic

Der var vindstyrker fra svag til hård vind, hvilket muliggjorde windsurf på Vandet Sø og Krik Vig, paddle surfing og waveperformance i Klitmøller, samt små uformelle konkurrencer i slalom og freestyle assisteret af nuværende og tidligere juniorverdensmestre og en dommer fra de professionelles pwa world cup.

File 1926

Dommer Andreas Jørgensen ved young gun classic surfkonkurrencerne

Enkelt koncept

Konceptet for træffet er helt enkelt - hver morgen mødes juniorerne og deres forældre i Redningshuset i Klitmøller, hvor de planlægger dagens program efter vejrforholdene. Vejrudsigten gennemgås nøje for de aktuelle surfsteder, hvorefter de unge deler sig op i hold efter niveau. Nogle bliver ved Vesterhavet, mens andre kører til Vandet Sø, Krik Vig og andre velegnede steder til at windsurfe. Forældrene og de unge står selv for sikkerheden, men skulle alt gå galt, har arrangørerne en vandscooter parat i Klitmøller.

De unge lærer også om sikkerhed

Når mørket trænger sig på, og de sidste kræfter er tappet, mødes juniorerne og forældrene igen i Redningshuset. Her fremhæver arrangørerne nogle gode og lærerige cases fra dagens sejlads. Eksempler kan være, hvordan man skal forholde sig til kraftig strøm i Vesterhavet, hvorfor man altid skal bære redningsvest, hvordan man som forældre kan hjælpe sine børn uden at blande sig alt for meget, eller helt praktisk hvordan man bedst holder varmen en hel dag i slutningen af sæsonen – på vand og på land.

Efter en gennemgang af dagens erfaringer, er der fællesspisning, hvor young guns og forældre har hver sin afdeling i Redningshuset – afdelingerne er adskilt af et surfsejl, naturligvis. Faktisk er hver aften en lille ’fest’, hvor de unge mennesker og forældrene danner netværk på tværs af hele landet.

File 1920

Forældrene og young guns'ne adskilt af et surfsejl

De unge kanoner

Om dette års ”Young Gun Classic” og konceptets tradition fortæller arrangør Torben Kornum: ”Navnet, Young Gun Classic, fortæller meget godt, hvad træffet går ud på. Titlen er inspireret af et børnebræt og et af verdens mest kendte surfstævner "Aloha Classic". Når vi har valgt at kalde junior træffet for "Young Gun Classic", er det ganske enkelt fordi træffet handler om de unge kanoner, der kommer til at tegne windsurfing i Danmark om ganske få år. For at vi understøtter juniorerne bedst, tror jeg på, at der skal være en tilbagevendende begivenhed hvert år. Så kan young guns'ne se frem til et træf, når sæsonen er ved at klinge af og gå i vinterhi med en god oplevelse i bagagen"

Lærerigt træf for de unge

Ved træffet etableres der et netværk og kammeratskaber, og faktisk rykker deltagerne sig sommetider mere på fire dage, end de ellers gør på et helt år.

File 1929

Kammeratskab er essens af Young Gun Classic

Torben Kornum fortæller ivrigt videre: "Klitmøller og omegn giver mulighed for udfordringer på alle niveauer. Juniorerne får en unik mulighed for at knytte gode venskaber med ligesindede, og indirekte bakker Young Gun Classic op om windsurfing som identitet. Jeg mener, at windsurf er en sund identitet, fordi man som surfer bliver bevidst om, hvor vigtigt kammeratskab er, når man udfordrer sig selv i naturens elementer. Det giver en sund motion og naturlig træthed, og min erfaring siger mig, at ting som mobning ikke eksisterer i windsurfing sporten".

De mere erfarne hjælpe de mindre erfarne

Netop ens niveau som surfer er ikke afgørende for, om man kan deltage i træffet. De største kanoner har også været nybegynder engang, og er derfor yderst imødekommende over for de mindste young guns. Det er også en del af venskab og netværk, at man hjælper hinanden, hvis man kan.

Det er heller ikke helt tilfældigt, at Young Gun Classic er placeret i Klitmøller i skolernes efterårsferie umiddelbart før DM i wave performance. Mange af juniorerne møder faktisk deres største idoler face to face, og det er ofte en stor oplevelse for dem at se, hvor jordnære de dygtigste surfere herhjemme er.

Dette års ”Young Gun Classic” blev gennemført i et samarbejde med surfklubberne NASA, SKIW og Dansk Sejlunion

Andre relaterede Sejlnet.dk artikler:

Skive Windsurf klub skal afholde vm i 2011

Verdensmesteren Kaudi Seadi deltager i Young Gun Classic

Windsurfing i skolernes efterårsferie - Young Gun Classic

Annonce