Windsurfere dyster om verdensmesterskabet i Kerteminde

Trine Søes billede
0
Din bedømmelse: Ingen
Danmark
55° 27' 9.972" N, 10° 40' 3.2952" E

 

Startskuddet har lydt til VM i RS:X windsurfing i Kerteminde. Det blev en meget stille første dag på vandet for windsurferne, da der ikke været meget vind. I de kommende dage dyster windsurfere om den eftertragtede VM-titel. De 120 mænd og 74 kvinder er kommet til Kerteminde fra 40 forskellige lande - herunder Kina, Thailand, Italien, Grækenland, Spanien, Brasilien og USA. Det er første gang, at der på Fyn bliver afholdet et VM i en olympisk disciplin.

 

File 1323

Kerteminde Marina med internationalt islætBettina Honoré bedste danske bud

Den danske OL-deltager Bettina Honoré er Danmarks bedste bud på en top 15-placering, mens VM-debutanterne Lærke Buhl-Hansen, Katrine Jensen og Kim Braad Carlsen er med for at få international erfaring. For specielt de unge talentfulde sejlere i RS:X klassen bliver dette VM-stævne i Danmark en meget vigtig ”milepæl” i OL-satsningen frem mod OL 2012.

File 1330

Grækelands Byron Kokalanis vandt igår den indledende gule pulje, der blev afviklet i 9 knobs sydvestlig vind. Vinden var lige var nok til at får RS:X surferne op og plane. ”I den første sejlads var opkrydset virkelig godt. Det var derfor det lykkedes mig at holde føringen” udtaler den 25 årige Byron Kokalanis, som det også lykkedes at nå igennem den unikke RS:X  slalom bane som den første.

Kvinderne nåede desværre ikke på banen på grund af manglende vind.

RS:X VM 2010 finder sted fra. den 27. august til den 5. september. Bag arrangementet står Sail Event Kerteminde, som i samarbejde med Kerteminde Kommune, Sport Event Fyn og Sport Event Denmark vil sikre både deltagere, officials og publikum en forrygende sejlsportsoplevelse i Kerteminde.

Så kig forbi Kerteminde og oplev windsurfing i verdensklasse.

 

Foto: Sailevent Kerteminde

 

Annonce