Waverunners besætning lander i Kastrup imorgen

Trine Søes billede
0
Din bedømmelse: Ingen

Skipper Henrik Emler og besætning Ole Nick og Erik Rasmussen fra den forliste danske båd Waverunner lander imorgen 14.10 dansk tid i Kastrup Lufthavn. Sejlnet har her til aften talt med skipperens kone Charlotte Emler, der glæder sig til at få manden hjem i god behold. Charlotte har gennem de døgn, hvor waverunner blev fanget i en orkanligende storm været mellemled mellem SOK, Waverunner og de canadiske myndigheder. Meget søvn er det ikke blevet til og bekymringerne for manden og den øvrige besætning har været stor, fortæller Charlotte til Sejlnet.dk

File 515

Skipper Henrik Elmer

Charlotte fortæller endvidere, at Henrik, Ole og Erik efter omstædighederne har det godt, men stadig er mærket efter oplevelserne udfor Canadas kyst. Besætningen blev forsøgt bjærget i flere omgange - før det lykkedes, og de efterfølgende kom i land i St. John's. Her blev de indkvarteret på et hotel - udmattet og mærket af oplevelserne. Orkanen kom meget pludseligt og flåede sejlene i stykker. Efterfølgende mistede båden også motorkraften, og være ned at ligge på siden. Hele besætningen er rutineret sejlere, og det er ikke første gang, at skipper Henrik sejler over Atlanten.

Waverunners skæbne uvis

Der er intet nyt omkring båden waverunners skæbne - om den er gået tabt eller om den stadig kan bjærges. Det var planen, at båden skulle sejles hjem fra Caribien, hvor den har lagt i nogle år. Båden Waverunner betyder meget for Charlotte og Henrik, da der i længere perioder har boet ombord, og deres søn er nærmest opvokset ombord. De har i lang tid glædet sig til at få båden hjem til Ishøj havn - men på nuværende tidspunkt er dens skæbne altså uvis. Men Charlotte afslutter, at det vigtigste er at få besætningen hjem - og de så må forholde sig til Waverunner bagefter.

Annonce