Video: J80 VM i Dragør

Trine Søes billede
4
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 4 (2 stemmer)
Danmark
55° 35' 24.1224" N, 12° 40' 40.926" E

Der er livlig aktivitet på de 75 både, der skal deltage i J/80 VM, der afholdes i farvandet udfor Dragør Lystbådehavn. Stævnet starter officielt i dag, hvor der er blevet varmet op med en tune-up sejlads. Imorgen går det løs med de rigtige kapsejladser. Sejlnet fangede sejlerne på havnen inden afgang til tune-up sejladsen - se med i nedenstående video:

Populær bådklasse

Det er Dragør Sejlklub, der i samarbejde med KDY, arrangerer VM i J/80. J/80 er en moderne, enkel og meget hurtig sejlbåd - perfekt til kapsejladsbanen. Bådklassen er populær, og der er deltagere fra 13 forskellige lande til dette års VM. Max-vægten på en besætning til kapsejlads er 338,60 kg - der typisk fordeles på 4-5 personer. Søren Blume, der er skipper på en af de danske både, fortæller, at hans besætning på ialt 5 personer heldigvis klarede vægtkravet - faktisk havde de 5 kilo til overs. Indvejningen er altid en lille smule nervepirrende, men heldigvis overstået, og vi kan koncentrer os om at rigge og optimere båden, inden det for alvor går løs imorgen, siger Søren Blume.

File 4127

Søren Blume der har travlt med at rigge båd inden afgang til tune-up sejlads

Stærkt felt

Feltet til VM er utrolig stærkt, og skal man fremhæve en dansk båd, bliver det båden Guldfaxe med skipper Thomas Klok, hans søster Marie Klok Crump og svogeren Will Crump som nok den bedste danske båd.

VM-stævnet varer frem til den 8. juli, og området ved Dragør Fort/Lystbådehavn vil byde en række aktiviteter i perioden.

 

Foto & Video: Sejlnet.dk

Annonce