Uvejret gav lystsejlere problemer

Trine Søes billede
5
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 5 (1 stemme)

Det kraftige uvejr med torden, der ramte Danmark igår eftermiddags og frem, fangede flere fritidssejlere til søs. Søværnets Operative Kommando modtog igår aftes mange anmeldelse om skibe, der havde problemer. I følge DMI blev Danmark udsat for mere end 40.000 lyn ved uvejret, og betegner uvejret som et af det større.

Sejlbåd kæntrede ved Hundige

I Køge Bugt ved Hundige sank en sejlbåd med fire personer ombord. Deres sejlbåd, der befandt sig cirka 500 meter fra kysten, kæntrede i den meget kraftige vind. SOK blev i første omgang underrettet om, at to personer befandt sig i vandet, men da de ankom til stedet befandt fire personer sig i vandet. De blev alle reddet ombord på beredskabets båd, og har det godt.

Motorsejler uden motorkraft og flænset sejl

På fyn ved Helnæs kom en motorsejler med seks personer ombord i vanskeligheder, da motoren satte ud. Besætningen prøvede at sætte sejl, men sejlene blev flænset i det hårde vejr. Båden smed dernæst anker og fik tilkaldt hjælp. Falck fik sat en båd i vandet og sejlede ud til båden. Her kom to kvinder og et barn ombord i redningsbåden, mens de tre resterende mænd blev på motorsejleren. De to kvinder og barnet kom med på redningsstationen, hvor de fik tæpper og forplejning. Senere lykkedes det de tre mænd med hjælp fra en anden båd at få motorsejleren i havn, og her blev hele besætningen genforenet.

Flere sejlbåde på grund

SOK beretter også om flere grundstødninger under uvejret - ialt er fem lystsejlere været på grund delv ved Assens, Tunø og Hørup Hav. Alle både er blevet trukket fri af grundene, og de kunne alle forsætte deres sejlads.

Annonce