Ung pige i koma efter kæntring ved Tårbæk

Trine Søes billede
5
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 5 (2 stemmer)
Danmark
55° 47' 17.844" N, 12° 35' 51.9576" E

En redningshelikopter har reddet to unge kvindelige sejlere op af vandet, efter de var kæntret i deres sejlbåd ud for Taarbæk nord for København. Ved redningen var den ene kvinde livløs, og begge er fløjet direkte til Rigshospitalets traumecenter.

Den ene af pigerne skulle angivet være i koma, og hendes tilstand betegnes som kritisk.

Pigerne er fra DS/KDYs matchrace hold

Det var tre sejlere fra DS/KDY matchrace hold, der kæntrede. Kæntringen skete under spilersejlads, hvor gasterne blev separeret fra båden. Det var et kraftigt vindstød, der fik båden til at kæntre under spilersejladsen. Det lykkedes rorsmanden at bjærge spileren, men ikke at lokalisere de to gaster, hvorefter hun sejlede i havn for at slå alarm til Søværnets Operative Kommando.

SOK iværksatte en redningsaktion kl. 15.09, og de to sejlere blev fundet af helikopteren kl. 15.58, hvorefter de blev bragt til Rigshospitalet for behandling.

"Det er nogle trænede sportsfolk, så der er ikke tale om nogle amatører, som ikke vidste, hvad de laver" udtaler Hans Gosvig fra Nordsjællands Politi.

Rorsmanden er i chok og er efterfølgende kørt til Rigshospitalets krisecenter. Navnene på sejlerpigerne tilbageholdes indtil videre, idet ikke alle familiemedlemmer er underrettet.

Annonce