Tre danske medaljer ved Kieler Woche

Trine Søes billede
0
Din bedømmelse: Ingen
Tyskland
54° 21' 20.3076" N, 10° 8' 36.186" E

 

Hele 3 medaljer til Danmark ved World Cup stævnet i den tyske havneby Kiel. Det lå i luften, at der kunne falde medaljer af til Danmark, da de olympiske sejlere igår gennemførte finalerne ved Kieler Woche, der samtidig er næstsidste stævne i årets World Cup.

 

File 821

Glade medaljetagere ved Kieler Woche

 

I 49er feltet var stillingen så tæt, at de 6 bedstplacerede både – heraf to danske – kunne løbe med den endelige sejr. Men også i Laser Radial havde Danmark en vinderchance i Alberte Holm Lindberg, der havde bare et enkelt point op til førstepladsen. Alberte havde i finalen fået selskab af både Maiken Schütt og Sarah Gunni -så ud af finalefeltets ti både var de tre danske - ligesom det var tilfældet i 49er-feltet. Derudover lå også 470-sejlerne Henriette Koch og Lene Sommer til at kunne tage en plads på podiet.To sikre finalesejre

I Medal Race tæller placeringerne dobbelt i den samlede stilling, og med to sikre sejre vandt både 470-pigerne og Maiken Schütt deres finaler i overbevisende stil. I begge klasser rakte sejren til den samlede den samlede 3. plads, hvilket for Maiken Schütt var hendes første besøg på et World Cup-podium. Henriette og Lene er placeret som nr. 3 i den samlede World Cup med kun 2 point til 1. pladsen - sidste år vandt pigerne World Cup'en.I 49er-finalen blev afslutningen hektisk, og Allan Nørregaard og Peter Lang kom så tæt, man overhovedet kan komme på en samlet sejr. Hele det sidste stykke mod mål kæmpede de med den engelske besætning Pink og Peacock, der på målstregen er små 20 cm foran. Det var lige netop nok til, at englænderne også løb med den samlede sejr á point med danskerne.

File 817

49er feltet i kamp ved Kieler WocheEn super tilfreds sportschef

Fra trænerbåden kunne sportschef Thomas Jacobsen notere sig for den største danske gevinst, siden han tiltrådte i april måned. ”Det føles rigtigt dejligt og jeg er godt tilfreds. Vi vinder to ud af tre finaler på trods af, at det er meget svære og springende forhold. Det er suverænt og vidner om, at sejlerne ved at være der på det kompetencemæssige område. Det vi mangler nu, det er ikke bare at vinde sejladser, men også at vinde stævnet. Så vi skal lægge fokus på det præstationsorienterede fremover.”Det er et arbejde, der faktisk allerede er kommet godt fra land. Sejlunionen har allerede indledt et samarbejde med Team Danmark omkring sportspsykologi. Sejlerne skal arbejde med at tro på sig selv og tro på det, de ser på vandet.

Foto: Christian Borch & ISAF

Annonce