Tall Ships' Race til Esbjerg i 2014

Trine Søes billede
4
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 4 (2 stemmer)
Danmark
55° 28' 25.9284" N, 8° 25' 22.5732" E

 

The Tall Ships' Race kommer til Esbjerg i 2014 - byen er netop blev valgt til værtsby ved kapsejladsen i 2014. Esbjerg har tidligere været værtsby for de store skibe i 1993 og 2001. The Tall Ships' Race er en international distancekapsejlads for store sejlskibe, og har været arrangeret siden 1956. Tall Ships' Races bliver afholdt hvert år med fire forskellige værtsbyer. Her får folk på tværs af lande og kulturer mulighed for at dyste mod hinanden på vandet.

File 975

The Tall Ships' Race her i Aalborg tidligere på sommeren

Esbjerg ser frem til at være værtsby

Sidst Tall Ships' Races gæstede Esbjerg besøgte en halv million mennesker havnen og de flotte skibe. Byens Borgmester er meget tilfreds med værtsskabet.Vi er meget glade for, at dommerkomiteen har udpeget Esbjerg som værtshavn For The Tall Ships’ Race i 2014. Der er ingen tvivl om, at The Tall Ships’ Race hører til blandt de flotteste og største arrangementer, vi har været vært for i Esbjerg, og derfor har vi også arbejdet aktivt på igen at få dette verdenskendte arrangement til Esbjerg, udtaler Borgmester i Esbjerg Kommune, Johnny Søtrup.

File 970

Fyrværkeri og festligheder hører med til The Tall Ships' Race

Formålet med The Tall Ships Race er at uddanne og udvikle unge mennesker af alle nationaliteter gennem sejltræning. Langt størstedelen af de flere tusind søfolk, der i 2014 lægger til kajs i Esbjerg Havn vil således være mellem 15-25 år. Esbjerg bliver målby for kapsejladsen, så byen bliver rammen om festlighederne, når vinderen skal fejres.

Esbjerg havn glæder sig fremvise havnen

Esbjerg Havn er Havnedirektør Ole Ingrish begejstret for udsigten til at åbne havnen for offetligheden. Det glæder mig meget, at Esbjerg havn i 2014 igen bliver den danske værtshavn for The Tall Ships' Race. Nutiden sikkerhedsstandarder begrænser til hverdag adgangen til havnen, men her får vi muligheden for igen at invitere folk indenfor, fortæller Ole Ingrish.

Ole Ingrish mener, The Tall Ships' Race er et enestående arrangement, der er med til at sætte Esberg og sejlsport på landkortet både i Danmark og internationalt. En betragtning Borgmester Johnny Søtrup deler til fulde. Sejlskibene kan opleves fra den 2. august til 5. august 2014.

Relaterede artikler: Tall Ships' Race i Aalborg

 

Annonce