Tall Ships Race 2010 i Aalborg

Trine Søes billede
0
Din bedømmelse: Ingen
Danmark
57° 3' 11.1852" N, 9° 55' 2.7156" E

 

Aalborg er i disse dage værtsby for The Tall Ships Race 2010 - der er i alt 4 værtsbyer på et togt. Det er en enestående mulighed for at se nærmere på store skibe helt tæt på. I eftermiddag sætter skibene atter sejl, og det bliver muligt at følge skibene på deres vej igennem Limfjorden.

 

File 971

File 966

Aalborg Havn er fyldt med spændende store skibe

Et af målene ved The Tall Ships Races er at give unge mennesker af alle nationaliteter mulighed for at dyste til søs, og i fællesskab og venskabelig kappestrid møde de udfordringer, som sejladserne og de tilknyttede begivenheder giver.

 

File 975

 

Under The Tall Ships Races sejler de deltagende skibe to races, hvor det gælder om at komme først over målstregen. Skibene er delt op i fire forskellige klasser (A, B, C og D) alt efter skibenes størrelse.

 

File 973

Smukt ser det ud når skibene er på havet

Imellem de to sejladser sejler skibene "Cruise in Company", hvor formålet er hygge og samvær på tværs af skibenes besætninger. Ofte opleves det, at besætningsmedlemmerne bytter skib under denne sejlads. Skibene sejler i små grupper og laver hyggelige aktiviteter for besætningerne under vejs til næste værtshavn. Efter skibenes besøg i Aalborg sætter de kurs på Kristiansand i Norge.

 

File 970

Festfyrværkeri over Aalborg   

File 968

Sol går ned over Aalborg og Tall Ships Race 2010

 

Foto: Lars Horn & Michael Bo Rasmussen - Baghuset

Annonce