Sweden Yachts genopstår

Trine Søes billede
5
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 5 (3 stemmer)
Sverige
58° 4' 10.038" N, 11° 48' 57.672" E

 

Sweden Yachts, der var kendt for håndbygget kvalitets luksusbåde, er ved at genopstå som svensk skibsværft. Væftet har tidligere bygget 25-30 custum-made luksusbåde i størrelsen 40-80 fod. Kendetegnet har været solide både med sans for detaljerne.

File 719   File 722

Sweden Yachts er kendt for luksus og lyst skandinavisk design og funktionalitet, hvilket ses her ombord på en 54 fods yacht

Lars Åhrén, der er bestyrelsesformand for den nye virksomhed "Europa till sjöss, arbejder sammen med yachtdesigner Peter Norlin og den tiligere ejer og direktør for værftet, Sven Enoch, på en rekonstruktion af den svenske værft. Væftet skal efter deres planer placeres i Stenungsund på den svenske vestkyst, hvor den tidligere virksomhed også lå. Planen er at virksomheden skal skifte navn til Sweden Yachts, hvis alt går efter planen, udtaler Lars Åhrén.

Sweden Yacht blev grundlagt i 1976, hvor værftet bygede svenskernes America's Cup båd. Værftet indgav konkursbegæring i marts 2009 grundet finanskrisen, men er nu ved at genopstå.

 

Annonce