Stort område ved Tunø ryddet for ammunition

Trine Søes billede
0
Din bedømmelse: Ingen

Et gammelt skydeområde ud for Tunø kan nu åbnes af Søfartsstyrelsen, efter at Søværnets Minørtjeneste har afsøgt den sidste del af området for gammel ammunition.

Siden 1990erne har søværnets minørtjeneste hver sommer brugt tre uger på at rydde havbunden i et gammelt skydeområde ud for Tunø. Der er tale om et stort område på i alt 4,22 kvadratkilometer.

File 2106

Det er området vest for Tunø - kaldet Tunø Knob, der nu er ryddet for gammel ammunition

Området har sidst været i brug tilbage i 1960erne, hvor søværnet, hæren og flyvevåbnet testede ammunition i området. På grund af sikkerhedsrisikoen har der været begrænsede muligheder for at anvende området i de sidste mange år. Det har blandt andet været forbudt at fiske, dykke og ligge for anker i området.

Dykkerne har arbejdet med stor forsigtighed

Leder af Søværnets Minørtjeneste forklarer, at søværnets dykkere har opereret med stor forsigtighed, fordi området har været fyldt med gammel ammunition. "Vi har ryddet et felt ad gangen hver sommer, når vejrforholdene har tilladt det. Det har været et stort arbejde, og vores dykkere har fundet at hav af gamle granater. Så vi er glade for endelig at kunne melde området for frit".

Det er Søfartsstyrelsen der afgør, hvornår området åbnes for fiskeri, dykning og ankring.

 

Annonce